09:08:21 25.09.2018
 
Stiri

Actriță de film indian

Moldovenii în lume 01.05.2015 09:20 Vizualizări5856 Autor: Stela Mihailovici
Actriță de film indian

Carieră // O tânără din R. Moldova care s-a filmat în câteva seriale televizate din Canada a ajuns pe platourile de la Bollywood

Acum doi ani a cucerit titlul de cea mai bună actriță la un festival cinematografic din Montreal, după ce s-a filmat într-un film produs de un tânăr regizor român, a jucat diferite roluri în seriale canadiene, iar mai nou, trăiește visul indian. Aliona Munteanu va apărea într-un thriller produs în India, fiind în rolul unui agent secret.Aliona a revenit miercuri din India, după două săptămâni de filmări pe platourile Bollywoodului. A fost nevoită să muncească chiar și de la șase dimineața până la ora trei noaptea, dar nu regretă nicio clipă că a acceptat provocarea.

Selectată prin Skype

Aliona povestește că a fost fermecată în copilărie de filmele indiene pe care le viziona la cinematograful din satul de baștină, Zaim, Căușeni, dar nu a îndrăznit să viseze că va ajunge vreodată ea însăși în distribuția unui asemenea film.

Norocul a dat peste ea tocmai când se afla în Canada, unde a reușit să se afirme ca actriță. „În 2013, am filmat în Montreal filmul „Obsession” în a cărui producție a fost și indianul Visnu Muralee. Anul trecut, acesta a fost producătorul unui film din India care a avut mult succes. I-am scris pe Facebook despre visul meu de copil de a juca într-un film indian, dar nu mi-a răspuns. Le-am scris și câtorva persoane din echipa lui, iar scenaristul Jinesh a reacționat la mesaj. Mi-a promis că va scrie un rol pentru mine în care să am posibilitatea să cânt și să dansez și s-a ținut de cuvânt”, povestește încântată Aliona, după ce și-a văzut visul realizat.
Pentru a obține rolul, a fost nevoită să treacă un interviu organizat de reprezentanții casei de producții „Jyostar Enterprise” pe care l-a susținut prin Skype.

O agentă romantică

Filmul numit „AAGAM” este un thriller despre fraude realizate de oameni cu identitate ascunsă. Aliona Munteanu va juca în rol de agent secret, dar unul romantic.

Pelicula conține de toate: scene de luptă, minciună, dragoste, dezamăgire și, desigur, cântece și dansuri tradiționale indiene”, dezvăluie actrița câteva detalii despre pelicula cinematografică. Pe lângă replicile în engleză pe care le rostește în film, moldoveanca a trebuit într-o singură zi să învețe un cântec în limba tamilă, care se vorbește în statul Tamil Nadu din componența Indiei.

Și mișcările pentru dans nu au fost ușor de învățat, dar actrița spune că s-a descurcat de minune.

Mândră că este din R. Moldova

Timp de două săptămâni, cât s-a filmat în India, Aliona a comunicat cu actorii în engleză și le-a povestit multe lucruri despre R. Moldova și familia sa rămasă la baștină, dar și despre succesele pe care le-a înregistrat în Canada. Pentru presa indiană a insistat să spună că este „actriță canadiană cu origini românești, născută în Moldova”, pentru că nu uită niciodată de unde a pornit și unde își face carieră.

Aliona se va întoarce în India în luna iunie pentru a continua filmările, iar la sfârșitul verii ar vrea să fie prezentă la premiera filmului programată pentru data de 15 august în orașul Chennai.

Spectacole pentru diaspora română

Până atunci, basarabeanca nu va sta degeaba. Pe lângă studiile de master în actorie pe care le face în Canada, ea bucură diaspora românească cu evenimente de neuitat. Tânăra îi adună pe copii la „Ora Poveștilor” în cadrul căreia le citește basme în limba română absolut gratuit. Chiar dacă a venit obosită din India, pe 3 mai Aliona îi va aduna pe micuți în sala unei biblioteci din Montreal pentru a le citi povești.

Tot în luna mai, basarabeanca va juca în diferite orașe canadiene spectacolul de păpuși „Pentru un balansoar trebuie să fii doi”, alături de un cunoscut marionetist din România. Începând cu 17 mai, actorii vor avea trei reprezentații în Montreal, după care vor pleca într-un turneu în alte șase orașe.

Turneu în Paris

Aliona Munteanu mai joacă, alături de doi actori, în piesa „Cine este acest Ionescu?” din repertoriul teatrului de limbă franceză „Denise Pelletier” din Montreal. Piesa se bucură de succes, fiind jucată deja în trei stagiuni.

În anul curent, trupa pregătește un turneu la Paris, orașul în care și-a câștigat celebritatea dramaturgul Eugene Ionesco.

Mai are de cucerit Hollywoodul

Rol după rol, fie acesta de teatru sau cinema, Aliona Munteanu speră să capete experiența necesară, iar într-o zi să ajungă și pe platourile de filmare de la Hollywood.

„Mama, care este cea mai scumpă ființă pentru mine și pe care vreau să o fac să se mândrească cu fiica sa, mi-a prezis deja ca voi ajunge la Hollywood. E frumos să visezi, dar unul Dumnezeu le hotărăște pe toate. Sper să primesc oferte tentante după apariția filmului indian la care am lucrat”, ne mai spune Aliona.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!Cristina 21.03.2016 00:18

Mult success draga mea... Sunt mindra de tine si de tot ceea ce faci! Succese in toate si Dumnezeu sa te pazrasca. Pupici...

Comentarii
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile locale noi din Chișinău trebuiau să fie anulate, așa cum au decis instanțele de judecată?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md