11:50:21 19.05.2022
Stiri

MODIFICĂRI în structura Procuraturii Generale: Dumitru Robu a trimis demers la CSP și cere permisiunea pentru a trimite angajați ai PG în procuraturile specializate și teritoriale

Actualitate 25.01.2022 09:39 Vizualizări1167 Autor: Ziarul National
MODIFICĂRI în structura Procuraturii Generale: Dumitru Robu a trimis demers la CSP și cere permisiunea pentru a trimite angajați ai PG în procuraturile specializate și teritoriale


Procurorul general interimar, Dumitru Robu, își dorește oprimizarea structurii Procuraturii Generale (PG), deoarece „actuala structură organizatorică a instituţiei nu permite desfășurarea unei activităţi la maximum eficientă, precum şi contravine principiului distribuirii clare a funcţiilor şi folosirii optimale a resurselor umane”.

Dumitru Robu a expediat astăzi la Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) un demers cu privire la eliberarea acordului pentru efectuarea modificărilor în structura Procuraturii Generale, procuraturilor specializate și teritoriale.

Mai exact, se propune reducerea a 21 de funcții de procuror în cadrul PG și trimiterea acestora în procuraturile specializate și teritoriale, fiind vorba de optimizarea unei funcţii de adjunct al procurorului general, patru funcţii de șef de direcție, patru funcţii de șef de secție şi 12 funcţii de procurori în secţie.

Din numărul total de funcţii optimizate din cadrul Procuraturii Generale, nouă funcții urmează a fi realocate Procuraturii Anticorupţie, cinci funcții - către PCCOCS și șapte funcții către Oficiul reprezentarea învinuirii în instanța de judecată a Procuraturii mun. Chișinău. De asemenea, urmează a fi redistribuite şi șapte funcții de consultant al procurorului, dintre care patru funcții către Procuratura Anticorupţie și trei funcții către PCCOCS.

Procurorul general interimar arată, în cererea sa, că un număr mare de procurori din Procuratura Generală are, pe moment, în procedură cauze penale, ceea ce este „în detrimentul exercitării conforme și în termen a sarcinilor principale ale unei procuraturi generale moderne, care urmează să întreprindă acţiuni de stabilire a politicilor la nivel de sistem al Procuraturii şi administrarea acestui sistem”.

„La momentul actual, ţinând cont de numărul cauzelor penale instrumentate, dar și de evoluția rapidă a fenomenului infracțional, a apărut necesitatea fortificării capacităților de exercitare sau conducere a urmăririi penale de către procuraturile specializate, precum şi a procuraturilor teritoriale la capitolul reprezentării învinuirii în instanţele de judecată, iar realocarea unui număr de procurori din Procuratura Generală este o soluţie plauzibilă în acest sens. Noilor forme de infracționalitate trebuie să le răspundă structuri eficiente care să permită utilizarea optimă a resurselor din cadrul acestora pentru anihilarea și pedepsirea infractorilor, precum și pentru a recupera pagubele generate prin comportamentul infracțional, or, resursele umane în acest sens sunt de o importanță majoră”, se arată într-un comunicat al PG.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

Vasile 25.01.2022 10:31

Аха се ынчепе женочидул. Боля urgent vezi de ce Domnica doarme? De nu ati belit sau cum zice Shiobanu;- sugeti degrtul.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
16.05.2022 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // PAS, generalul Scump...

13.05.2022 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putiniștii și libert...

09.05.2022 09:19 Nicolae Negru Nicolae Negru // A doua „eliberare”

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți judicioasă decizia autorităților de la Chișinău de a interzice utilizarea pe teritoriul R. Moldova a simbolurilor care promovează agresiunea militară a Federației Ruse în Ucraina („Z”, „V” și panglica negru-oranj)?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md