08:52:16 23.09.2019
 
Stiri

MITING de comemorare, cu lumânări aprinse, la Chișinău, în ziua când se împlinesc 80 de ani de la semnarea Pactului Ribbentrop-Molotov, prin care Basarabia a fost anexată la URSS

Social 22.08.2019 16:00 Vizualizări2070 Autor: Ziarul National
MITING de comemorare, cu lumânări aprinse, la Chișinău, în ziua când se împlinesc 80 de ani de la semnarea Pactului Ribbentrop-Molotov, prin care Basarabia a fost anexată la URSS

Mai multe asociații unioniste, dar și un grup de intelectuali vor organiza vineri, pe 23 august curent, un miting de comemorare, în ziua când se împlinesc 80 de ani de la semnarea Pactului Ribbentrop-Molotov, prin care Basarabia era ruptă de la România și anexată la URSS.

Evenimentul va începe la ora 18:00, în fața Monumentului lui Ștefan cel Mare și Sfânt din Chișinău.

„Pentru noi, cei dintre Prut și Nistru, Pactul Ribbentrop-Molotov a însemnat anexare forțată, ocupație armată, deznaționalizare, deportări, foamete organizată și epurări în masă. Sechelele se simt și astăzi, nu a trecut nicio viață de om din acele timpuri, sunt încă vii, ecoul lor se aude și astăzi de la bunicii noștri. Dacă patria, neamul, identitatea națională, care stau la baza ființei noastre, nu sunt importante, nu sunt actuale, sau devin subiecte de „dezbinare", atunci unde am ajuns, cine suntem și mai ales, încotro mergem?”, precizează organizatorii care îi îndeamnă pe toți doritorii să vină în centrul Chișinăului pentru a aprinde o lumânare în memoria victimelor regimului stalinist.

Menționăm că ziua de 23 august a fost declarată Zi de doliu în R. Moldova, printr-o decizie de Guvern. Autoritățile vor ține un minut de reculegere, mâine la ora 10.00, comemorând asftel victimele tuturor regimurilor totalitare, iar pe clădirile publice drapelele vor fi arborate în bernă.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
20.09.2019 09:15 Nicolae Negru Octavian Țîcu și idila electorală înt...

16.09.2019 09:27 Nicolae Negru O sută de zile cu Dodon sau restabili...

13.09.2019 09:10 Nicolae Negru Maia Sandu va merge la Moscova de bun...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de acord ca R. Moldova să-i ofere „o autonomie foarte puternică” Transnistriei, așa cum a anunțat președintele Igor Dodon, ca soluție pentru reglementarea conflictului transnistrean?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md