10:26:53 24.01.2020
 
Stiri

Ministrul Economiei și „STRATEGIA 4D”: Ce-și propune Vadim Brînzan în fruntea MEI

Economie 17.07.2019 11:01 Vizualizări1290 Autor: Ziarul National
Ministrul Economiei și „STRATEGIA 4D”: Ce-și propune Vadim Brînzan în fruntea MEI


Ministrul Economiei și Infrastructurii, Vadim Brînzan, anunță o strategie „4D” la care va munci atât timp cât va conduce instituția.

Este vorba despre „deconspirarea, demonopolizarea, deetatizarea și dezvoltarea” domeniului economic.

Strategia i-a fost adusă la cunoștință șefului reprezentanței Băncii Europene de Investiţii (BEI) în Republica Moldova, Antonio Castillo, cu care Vadim Brînzan a avut ieri o întâlnire.

CITIȚI și VIDEO // Ministrul Brînzan: „Am fost ȘOCAT. Peste 20 de milioane de dolari erau COLECTATE lunar din scheme frauduloase. Banii nu ajungeau în bugetul de stat, dar la o mână de oameni”

Ministrul a afirmat că BEI este unul dintre cei mai importanți parteneri externi ai Republicii Moldova în cadrul proiectelor de asistență, iar Guvernul de la Chișinău este recunoscător pentru susținerea pe care o oferă BEI republicii noastre. Brînzan a menționat că mizează în continuare pe suportul BEI în domeniul energetic și de infrastructură.

Antonio Castillo a dat asigurări privind continuitatea proiectelor deja lansate în domeniul economic, sectorului energetic, infrastructură, menționând despre necesitatea creării unor noi viziuni strategice în aceste domenii, transmite un comunicat de presă al Ministerului Economiei și Infrastructurii.

Menționăm că, din anul 2007, adică de la începutul activității sale în R. Moldova, Banca Europeană de Investiții a lansat 13 proiecte cu un volum de împrumut total de 586 de milioane de euro, în vederea susținerii transportului și a infrastructurii de apă, sectoarele de prelucrare agricole și alimentare, precum și întreprinderile mici și mijlocii. O parte importantă a împrumuturilor BEI a fost însoțită de granturi UE din mecanismul financiar „Facilitatea de Investiții pentru Vecinătate”.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..

Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
24.01.2020 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cauza adevărată a de...

20.01.2020 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Exemplul lui Plahotn...

17.01.2020 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Dilema lui Dodon în ...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că R. Moldova are nevoie de mai multe aeroporturi internaționale, inclusiv la Sud și la Nord, așa cum propune președintele Igor Dodon?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md