01:45:59 28.05.2020
 
Stiri

Ministra Silvia Radu: „Tirajarea știrilor manipulatorii despre resursele umane în sănătate se pare că este, mai nou, singura preocupare a unor nespecialiști”

Social 15.04.2019 17:42 Vizualizări870 Autor: Ziarul National
Ministra Silvia Radu: „Tirajarea știrilor manipulatorii despre resursele umane în sănătate se pare că este, mai nou, singura preocupare a unor nespecialiști” facebook


Ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS), Silvia Radu, consideră că este „falsă și manipulatoare” informația potrivit căreia în ultimii 12 ani aproape 3 200 de medici au solicitat autentificarea actelor pentru a pleca să muncească peste hotarele R. Moldova.

„Tirajarea știrilor manipulatorii despre resursele umane în sănătate se pare că este, mai nou, singura preocupare a unor nespecialiști, autointitulați experți. Nu de alta, dar mi se pare dubios că în niciun caz nu a fost cerută poziția oficială a ministerului. Poate explicațiile noastre îi opreau pe unii să publice știri false. În fine, se tot acuză fără probe, folosind arbitrar și haotic cifre din rapoarte preliminare, iar acum vedem și cifre adunate pe 12 ani și comparate cu …nimic”, a scris acesta pe Facebook.

Ministra a mai adăugat că, atunci când se face referire la anumite cifre, ele trebuie comparate. „Nu înțeleg de ce 12 ani? De ce nu 11 sau 15 ani ? Sau 4 ani sau 8 ani? Care a fost raționamentul autorilor care au ales să adune cifrele pe 12 ani? Și cu ce le compară, de trag concluziile respective? Au luat ei în calcul că în acești ani au avut loc mai multe evenimente care puteau accelera aceste procese: de exemplu recunoașterea diplomelor emise de USMF „N. Testemițanu” mai ușor în alte state sau regimul liberalizat de vize sau dobândirea cetățeniei române? Ați văzut undeva vreo analiză câți medici au intrat în sistem în 12 ani și câți s-au pensionat? Câți au fost formați? Care este evoluția cifrelor de studenți la medicină? E ușor a scrie versuri când nimic nu ai a spune”, a adăugat Radu.

Silvia Radu promite că în curând va fi gata raportul definitiv al anuarului statistic și atunci vor fi oferite răspunsuri la mai multe întrebări.

„Vom face un eveniment public unde vom răspunde la toate întrebările, inclusiv la evoluția salariilor în domeniu, din 2016 încoace, cât și progresele privind implementarea Strategiei de Dezvoltare a Resurselor Umane în Sănătate. Până atunci, rog să nu mai fie tirajate știri manipulatoare, cu cifre speculative. Este trist faptul că se încearcă să se exercite presiuni inutile asupra unui sistem în reformare, astfel propagând în permanență o imagine negativă a sistemului de sănătate din R. Moldova, fără a lua în considerare munca și dedicația majorității lucrătorilor din domeniu, care merită tot respectul”, a conchis sursa citată.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.05.2020 09:25 Nicolae Negru Nicolae Negru // Geopolitica intrând ...

22.05.2020 15:28 Ziarul National Victor Chirilă, directorul APE: R. Mo...

22.05.2020 09:34 Nicolae Negru Nicolae Negru // Numai protejându-l p...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md