11:32:09 03.12.2021
Stiri

Ministerul Justiției a lansat „PRESELECȚIA” la funcția de procuror general al R. Moldova: Dosarele pot fi depuse până pe 20 octombrie

Social 01.10.2019 09:30 Vizualizări829 Autor: Ziarul National
Ministerul Justiției a lansat „PRESELECȚIA” la funcția de procuror general al R. Moldova: Dosarele pot fi depuse până pe 20 octombrie


Ministerul Justiției a lansat concursul pentru funcția de procuror general al R. Moldova, după ce noile reguli de alegere a conducerii Procuraturii Generale, stabilite de Parlament, au intrat acum câteva zile în vigoare.

Dosarele la „preselecția candidaților”, așa cum este arătat într-un comunicat de presă al ministerului, trebuie prezentate până pe 20 octombrie curent.

Doritorii de a ocupa această funcție trebuie să dețină cetățenia Republicii Moldova, să cunoască limba română, să aibă o experiență profesională de cel puțin 10 ani în domeniul dreptului, dintre care cel puțin 5 ani în funcția de procuror sau judecător ori 8 ani în funcția de avocat sau ofițer de urmărire penală.

De asemenea, candidații trebuie să se bucure de o reputație ireproșabilă, să aibă calități manageriale, în ultimii trei ani până la anunţarea concursului nu a fost membru al vreunui partid politic, iar în ultimele 6 luni nu a deținut calitatea de membru al Consiliului Superior al Procurorilor.

Candidații pot depune personal la sediul Ministerului Justiției (municipiul Chișinău, str.31 August 1989, 82), prin poștă sau prin e-mail dosarul de concurs, care va conține:

a) cererea de participare la concurs;

b) scrisoarea de motivare;

c) conceptul de management și dezvoltare instituțională care se depune atât pe suport hârtie, cât și în format electronic; conceptul se va încadra într-o limită de nu va depăși 20 de pagini, iar anexele nu vor depăși 10 pagini;

d) curriculum vitae;

e) copia de pe diploma de studii;

f) copia de pe carnetul de muncă, în cazul candidaților care au carnet de muncă;

g) cazierul judiciar.

Copiile documentelor prezentate de către candidați vor fi prezentate împreună cu documentele originale pentru a se verifica veridicitatea lor sau vor fi autentificate notarial. În situaţia în care dosarul de concurs se depune prin e-mail, copiile documentelor se depun la data interviului.

Regulamentul de desfășurare a concursului poate fi găsit aici.

Amintim că o comisie specială, instituită la Ministerul Justiției, va selecta o listă scurtă de candidați pentru funcția de procuror general pe care o va propune Consiliului Superior al Procurorilor. Acesta va alege un singur candidat și îl va propune șefului statului pentru numirea în funcție.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
03.12.2021 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Aisbergul lui Șor

29.11.2021 13:58 Ziarul National Ioan Aurel Pop, președintele Academie...

29.11.2021 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre r...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce notă îi puneți Guvernului condus de premierul Natalia Gavrilița pentru activitatea din primele 100 de zile de activitate?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md