18:08:29 03.10.2023
Stiri

Ministerul Finanțelor a primit 283,3 milioane de lei din partea Suediei și Elveției, bani destinați compensațiilor din facturile cetățeniilor R. Moldova pentru gaze și energie electrică

Actualitate 21.03.2023 16:05 Vizualizări990 Autor: Ziarul National
Ministerul Finanțelor a primit 283,3 milioane de lei din partea Suediei și Elveției, bani destinați compensațiilor din facturile cetățeniilor R. Moldova pentru gaze și energie electrică


Republica Moldova a recepționat circa 283,3 milioane de lei din contribuțiile Suediei și Elveției pentru asigurarea compensațiilor la factură pentru cele mai vulnerabile gospodării.

Tranșa a fost debursată pe contul Ministerului Finanțelor și va asigura oferirea de compensații utilizând mecanismul public Fondul de reducere a vulnerabilității energetice.

„Resursele financiare nerambursabile respective au fost enunțate de către Guvernele Suediei și Elveției în cadrul Conferinței ministeriale „Platforma de Sprijin pentru Republica Moldova” desfășurată la 21 noiembrie 2022, la Paris, și puse la dispoziție prin intermediul Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD), acestea fiind planificate în bugetul de stat pentru anul curent”, amintește Ministerul Finanțelor.

Fondul de reducere a vulnerabilității energetice a fost instituit de Guvernul Republicii Moldova, cu sprijinul financiar al UE și al Guvernului Slovaciei, și are drept scop reducerea poverii financiare pentru cetățenii R. Moldova după majorarea tarifelor la gaze și energie electrică din cauza războiului declanșat de Federația Rusă în Ucraina.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
02.10.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Druță, ideologul...

29.09.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mărul transnistrean ...

27.09.2023 08:52 Cazimir Țino Cazimir Țino // UNIREA – IDEAL NAȚIONAL

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de acord ca R. Moldova să părăsească structurile Comunității Statelor Independente (CSI)?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md