20:28:51 16.01.2022
Stiri

Ministerul de Externe al Rusiei sperie R. Moldova cu „Euromaidanul” din Ucraina. ATAC fără precedent la Ambasadorul SUA de la Chișinău: „Dictatură deschisă a SUA față de R. Moldova”

Politică 29.03.2019 09:43 Vizualizări4582 Autor: Ziarul National
Ministerul de Externe al Rusiei sperie R. Moldova cu „Euromaidanul” din Ucraina. ATAC fără precedent la Ambasadorul SUA de la Chișinău: „Dictatură deschisă a SUA față de R. Moldova”


Scrisoarea publică a Ambasadorului SUA la Chișinău, Dereck J. Hogan, adresată noilor deputați ai R. Moldova, a înfuriat Moscova.

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, l-a acuzat, ieri, într-o conferință de presă susținută la Moscova, pe diplomatul american că s-ar amesteca în formarea unei coaliții de guvernare în R. Moldova, atunci când a spus că singura modalitate pentru ca cetățenii R. Moldova să aibă o viață mai bună este „consolidarea relațiilor cu SUA și Europa” și toate problemele pot fi rezolvate prin „revenirea la valorile occidentale”.

Potrivit Mariei Zaharova, această adresare a Ambasadorului Hogan este „cinică” și „dictatură deschisă a Statelor Unite față de R. Moldova”.

CITIȚI și Ambasadorul SUA la Chișinău: „Îndemnăm la un proces de formare a guvernului cât mai transparent posibil. Toate partidele ar trebui să se concentreze pe beneficiul public”

„Apelul, care seamănă mai mult cu un ghid de acțiune, descrie în detaliu modul în care și ce reforme interne ar trebui să efectueze statul și societatea moldovenească, cum să consolideze securitatea informatică, să sporească și controlul asupra „companiilor străine care doresc să influențeze infrastructura critică”, să diversifice sursele de energie. Adică, întregul set de rețete și instrumente pe care SUA le utilizează pentru propriile scopuri. Ca și Ucraina, Moldova este amenințată și șantajată cu „singura cale corectă", ignorând astfel voturile unei părți semnificative a alegătorilor moldoveni care au o opinie diferită”, a spus reprezentanta MID-ului de la Moscova.

Mai mult, Maria Zaharova amintește în acest context „Euromaidanul” din Ucraina.

„La ce duce această politică, în special în condițiile unei societăți civile divizate, am văzut cu toții în exemplul unei țări vecine. Washingtonul nu a învățat nimic din lecțiile Euromaidanului. Sperăm că, cel puțin pentru Moldova, ținând cont de situația din statele vecine, Occidentul a pregătit o soartă diferită, dar totul sugerează contrariul”, a amenințat Zaharova.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
14.01.2022 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Răbdare și discernământ

10.01.2022 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despre „dezvăluiri” ...

07.01.2022 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // A conspirat Tokaev c...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
De ce credeți că s-au scumpit gazele naturale livrate R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md