16:43:18 17.07.2019
 
Stiri

Ambasadorul SUA la Chișinău: „Îndemnăm la un proces de formare a guvernului cât mai transparent posibil. Toate partidele ar trebui să se concentreze pe beneficiul public”

Politică 26.03.2019 09:25 Vizualizări1013 Autor: Ziarul National
Ambasadorul SUA la Chișinău: „Îndemnăm la un proces de formare a guvernului cât mai transparent posibil. Toate partidele ar trebui să se concentreze pe beneficiul public” ZdG

Ambasadorul SUA la Chișinău, Dereck J. Hogan, susține că Statele Unite „sunt gata să coopereze cu orice guvern care va fi format” la Chișinău care își va trasa drept obiectiv îmbunătățirea vieții fiecărui cetățean al R. Moldova, dezvoltarea unor instituții guvernamentale puternice, mecanisme anticorupție mai puternice și un sistem judiciar mai independent.

Într-un mesaj transmis „Ziarului de Gardă”, diplomatul american arată că, în următorii patru ani, noii lideri ai Republicii Moldova vor trebui să facă o alegere importantă - să lucreze împreună pentru binele poporului și să-și îndeplinească promisiunile sau să sfideze încrederea publică pentru a-și urma interesele private și avansarea personală.

„Pentru a soluționa problemele-cheie cu care se confruntă țara și pentru a conlucra cu partenerii internaționali, Moldova trebuie să aibă un guvern credibil cu un parlament deplin funcțional. Prin urmare, îndemnăm la un proces de formare a guvernului cât mai transparent posibil. În plus, toate partidele ar trebui să se concentreze pe beneficiul public și să lucreze pentru a obține încrederea poporului Moldovei și a partenerilor internaționali”, a arată în mesajul Ambasadorului Hogan.

Diplomatul american a mai subliniat că Statele Unite au două priorități-cheie în relațiile bilaterale dintre SUA și Republica Moldova: „Prima este de a promova dezvoltarea unor instituții guvernamentale puternice – inclusiv mecanisme anticorupție mai puternice și un sistem judiciar mai independent – care să funcționeze pentru poporul Moldovei. A doua este de a consolida suveranitatea și independența Republicii Moldova și de a-i permite să-și continue calea europeană pe care a ales-o, menținând în același timp relații constructive cu vecinii săi”.

„Cred că toți cetățenii Moldovei știu că țara lor nu-și poate atinge adevăratul potențial fără o reformă serioasă, începând cu eliminarea corupției. Corupția descurajează investițiile străine și antreprenoriatul, împiedică crearea noilor locuri de muncă și îi împinge pe tinerii talentați să caute oportunități mai mari în străinătate. Crearea instituțiilor precum Centrul Național Anticorupție, Agenția de Recuperare a Bunurilor Infracționale, Autoritatea Națională de Integritate și Procuratura Anticorupție sunt pași importanți, dar ele au nevoie de finanțare, angajați și independență pentru a-și îndeplini misiunea pe deplin”, mai spune Dereck J. Hogan.

Vedeți întregul mesaj al Ambasadorului american AICI.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Stiri relevante

timofei 26.03.2019 09:44

ajutati Moldova sa scape de alianta anti-europeana dintre ACUM si PSRM!

pumnal 26.03.2019 09:57

apoi asta Maiei si lui Nastase trebuie de transmis

Eugen 26.03.2019 10:05

Eu am votat-o pe Maia ca sa vie la guvernare, dar nu sa se ascunda in opozitie. M-a dezamagit complet comportamentul ei si am inteles ca e o profitoare, ce nu are de gand sa lucreze pentru oameni!

iANUS iANUS 26.03.2019 10:41

Au ajuns in parlament daorita noua cetatenilor pai hai sa demonstreze o maturitate politica si sa se apuce de lucru #pentruMoldova nu sa se scarpin intrun loc!

Cornel 26.03.2019 11:09

Numai ca cei din PAScuDA nu inteleg asta si se axeaza pe interesele personale, pe cind cele a cetatenilor sunt pe planul 2 sau chiar 3!

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.07.2019 09:23 Nicolae Negru Îi va telefona Putin Maiei Sandu?

12.07.2019 09:21 Nicolae Negru „Ultima redută” a căzut! Ce urmează?

10.07.2019 10:19 Ziarul National Diferențe între LIDERI și șefi. A avu...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că deputații din R. Moldova trebuiau să voteze PENTRU reîntoarcerea dreptului de vot Federației Ruse la APCE?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md