15:15:28 25.06.2024
Stiri

Metoda DURĂ prin care doi gemeni au scăpat de AUTISM sever

Știri 31.10.2017 17:30 Vizualizări1825 Autor: Ziarul National
Metoda DURĂ prin care doi gemeni au scăpat de AUTISM sever Sursa: digi24.ro


Părinții unor gemeni bolnavi de autism sever susțin că au descoperit o metodă care le-a îmbunătățit considerabil starea copiilor, ba mai mult de atât, dacă vor continua în ritmul acesta, gemenii se vor vindeca în totalitate, notează BBC.

Samuel și Jacob Montague, în vârstă de 11 ani, au fost diagnosticați cu autism atunci când au împlinit doi ani. Ei locuiesc în Kent, Marea Britanie, alături de părinții lor.

Pe măsură ce creșteau, comportamentul lor era din ce în ce mai agresiv: se loveau de pereți, împrăștiau gunoaie prin casă sau mestecau mobilă.

Deseori băieții fugeau de acasă, așa că părinții au recurs la măsuri extreme: au pus zăvoare la uși și la ferestre și au ridicat un gard înalt în jurul casei, notează Daily Mail.

Deși părinții lor credeau că nu există șanse ca starea micuților să se schimbe, au decis să încerce să aplice un program pentru îmbunătățirea comportamentului.

Programul îi îndeamnă pe părinți să îi copieze pe copii, să adopte comportamentul pe care îl au gemenii autiști, în loc să încerce să-i schimbe pe cei bolnavi.

După doi ani de tratament în acest fel, tatăl celor doi spune că „au fost martorii unor miracole”.

Boala lui Jacob s-a ameliorat ajungând de la autism sever la autism „moderat” și acum amândoi băieții au început să lege cuvinte.

Tatăl gemenilor povestește cum odată a început să se învârtă alături de Samuel. „Am început să mă învârt cu el. Imediat m-a privit în ochi, lucru care ni s-a spus că nu se va întâmpla niciodată. A fost un moment unic, a însemnat totul pentru mine”.

Părinții le-au construit două camere de joacă în grădină pentru a încuraja tehnica de vindecare.

„Nu mai fug de acasă, nu se mai luptă, stau liniștiți la masă și mănâncă. Ceea ce mă încântă este că acum îți poți da seama că își iubesc mama. Avem acum doi copii plini de bucurie și iubire”, spune mama gemenilor.

„Mi s-a spus că nu mă vor vedea diferit față de orice altă persoană, poștașul de exemplu, dar ei vin la mine, mă îmbrățișează și mă sărută”, povestește femeia.

Părinții erau disperați după diagnosticul inițial. „Toată lumea ne spunea să renunțăm la băieți. Nu doar experții, ci și prietenii și familia. Toți spuneau că așa e cel mai bine, ca ei să meargă într-o instituție specializată”, mărturisesc părinții.

Totul s-a schimbat însă când au descoperit o tehnică numită „Handle”, o abordare holistică de a schimba modul în care funcționează creierul lor. În timpul acestor sesiuni, ei au descoperit programul „The Son-Rise”.

Acesta a fost implementat de părinții unui copil cu autism sever care s-a vindecat complet în anul 1970. Programul îndeamnă părinții să nu încerce să le schimbe comportamentul copiilor, ci să se schimbe ei.

Mai departe, părinții strâng bani pentru a călători în SUA pentru un training intensiv de două săptămâni.

Sursa: digi24.ro


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
24.06.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Scepticii și cobitorii

21.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cu Europa sau cu Asi...

18.06.2024 15:59 Ziarul National Nicolae Enciu // „Au început trecerea...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md