15:31:04 23.05.2024
Stiri

MEMORANDUM // Securitatea cibernetică a R. Moldova, consolidată în ajunul alegerilor, cu sprijinul Fundației de Cercetare și Dezvoltare Civilă a SUA

Actualitate 22.04.2024 14:21 Vizualizări1023 Autor: Ziarul National
MEMORANDUM // Securitatea cibernetică a R. Moldova, consolidată în ajunul alegerilor, cu sprijinul Fundației de Cercetare și Dezvoltare Civilă a SUA


Serviciul Tehnologia Informației și Securitate Cibernetică (STISC) și Fundația de Cercetare și Dezvoltare Civilă a SUA (CRDF Global) au semnat, la finele săptămânii trecute, un Memorandum de Înțelegere care are drept scop consolidarea securității cibernetice a R. Moldova înaintea alegerilor care vor avea loc în anul 2024.

Potrivit Memorandumului, CRDF Global va oferi asistență tehnică și expertiză pentru a ajuta STISC să securizeze infrastructura critică utilizată de Comisia Electorală Centrală a R. Moldova.

Mai exact, cu sprijinul CRDF Global vor fi făcute evaluări de securitate, dezvoltat un cadru de gestionare a riscurilor și desfășurate exerciții de pregătire în domeniul securității cibernetice.

„Acest acord este o dovadă a parteneriatului puternic și de durată dintre Republica Moldova și Statele Unite ale Americii. Prin eforturile noastre comune, ne asigurăm că alegerile sunt protejate împotriva amenințărilor cibernetice tot mai sofisticate. Așteptăm cu nerăbdare să lucrăm îndeaproape cu echipa CRDF Global, pentru a implementa măsurile prevăzute în acest memorandum”, a declarat Alexandru Corețchi, directorul STISC, la ceremonia de semnare a documentului.

Menționăm că la eveniment au participat dna Laura Hruby, adjunctul şefului misiunii diplomatice a Ambasadei SUA la Chișinău, și Todd Spires, director de program la CRDF Global.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
20.05.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Vor circula tancuril...

17.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anatomia unui scanda...

13.05.2024 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu râdem de Maria...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md