00:56:01 08.10.2022
Stiri

Vești proste pentru FUGARII certați cu legea. Marea Britanie va acorda tot suportul CNA pentru RECUPERAREA activelor infracționale de peste hotare

Actualitate 23.09.2022 17:42 Vizualizări4572 Autor: Ziarul National
Vești proste pentru FUGARII certați cu legea. Marea Britanie va acorda tot suportul CNA pentru RECUPERAREA activelor infracționale de peste hotare


Marea Britanie va facilita procesul de recuperare a bunurilor infracționale care se află pe teritoriul englez și care aparțin unor persoane care se ascund de justiția din R. Moldova. Asigurări în acest sens au fost oferite astăzi, 23 septembrie, de o delegație de experți din Marea Britanie, în cadrul unei întrevederi cu directorul Centrului Național Anticorupție (CNA), Iulian Rusu.

„Ne interesează identificarea bunurilor acestora, precum și ale companiilor-fantome înregistrate pe teritoriul Insulelor Britanice, unde, la fel, sunt ascunse produsele crimelor. Întregul proces ne ia foarte mult timp. Recent, Parlamentul ne-a oferit un instrument nou prin adoptarea legii privind judecarea cauzelor penale în lipsa persoanei și noi îl vom folosi. Dar avem nevoie de suport pentru a elimina unele bariere birocratice. Vrem o comunicare mai strânsă cu toți cei care ne pot oferi suport”, a menționat Iulian Rusu.

Directorul CNA s-a mai referit și la eforturile autorităților de a consolida capacitățile instituțiilor pentru a asigura buna lor funcționalitate. Potrivit lui Iulian Rusu, deși Agenția pentru Recuperarea Bunurilor Infracționale și procurorii depun eforturi colosale în vederea investigării infractorilor și recuperării bunurilor infracționale, este nevoie de o funcționalitate mai bună a tuturor instituțiilor statului, implicate în actul justiției.

„Suntem în plin proces de reformatare a organelor de autoadministrare ale judecătorilor și procurorilor. Aceștia sunt supuși procedurii de evaluare externă, a prevetting-ului. Așteptăm și primele rezultate în curând. Procesul de recuperare depinde și de tempoul în care se mișcă sistemul judecătoresc și, desigur, de integritatea acestuia”, a subliniat directorul CNA.

La rândul lor, experții britanici, care în prezent oferă consultanță Guvernului Marii Britanii în calitate de foști procurori pe cazuri de spălare de bani și luptă cu terorismul, și-au exprimat disponibilitatea de a oferi sprijin operațional în partea ce ține de asigurarea recuperării bunurilor infracționale, aflate în jurisdicția Marii Britanii.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
07.10.2022 09:08 Nicolae Negru Nicolae Negru // O obsesie colectivă ...

03.10.2022 09:21 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin ca Dodon

30.09.2022 09:15 Nicolae Negru Nicolae Negru // Finanțează Guvernul ...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că fostul președinte Igor Dodon trebuie investigat penal pentru TRĂDARE de PATRIE și CORUPȚIE?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md