20:36:17 19.11.2018
 
Stiri

Manifestații de la începutul anului școlar, cu MILIȚIE la școlile cu predare în limba română din Transnistria: Directoare, preîntâmpinată să nu difuzeze imnul și să nu arboreze drapelul R. Moldova

Social 03.09.2018 17:45 Vizualizări772 Autor: Ziarul National
Manifestații de la începutul anului școlar, cu MILIȚIE la școlile cu predare în limba română din Transnistria: Directoare, preîntâmpinată să nu difuzeze imnul și să nu arboreze drapelul R. Moldova Promo-LEX

Manifestațiile de la începutul anului școlar s-au desfășurat astăzi în prezența așa-zisei miliții transnistrene la cele opt școli cu predare în limba română din stânga Nistrului.

Asociația „Promo-LEX” transmite că dreptul la educație pentru elevii celor opt școli cu predare în grafia latină din regiunea transnistreană a fost încălcat din nou, iar situația rămâne una critică.

„Și în acest an, careul a fost unul mai puțin solemn. Reprezentanții miliției transnistrene continuă să intimideze elevii și profesorii din aceste școli. La gimnaziul din s. Roghi au fost prezenți aproximativ 20 de reprezentanți ai miliției transnistrene, majoritatea îmbrăcați în civil. Cineva s-a apropiat de directoare și a preîntâmpinat-o să nu difuzeze la boxe imnul de stat și să nu arboreze drapelul. La gimnaziul din Corjova au fost observați 15 milițieni, aceștia „ supravegheau” din drum evenimentul. La Liceul din Râbnița au fost reprezentanți ai structurilor locale din așa-zisa rmn”, se arată într-un mesaj al asociației.

Menționăm că, acum șase ani, CEDO a condamnat Federația Rusă pentru încălcarea dreptului la educație din regiunea transnistreană în baza plângerilor a 170 de profesori, elevi și părinți din trei școli cu predare în limba română din regiunea transnistreană. Federația Rusă a fost obligată să achite câte 6 000 de euro pentru fiecare reclamant și 50 de mii de euro cheltuieli de judecată, dar Moscova nu și-a onorat obligațiile.

Merită și prietenii tăi să știe ASTA!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.11.2018 09:11 Nicolae Negru Mai ușor cu pianul trădării de patrie...

16.11.2018 12:00 Ziarul National Victor Chirilă // Cine e de vină că R...

16.11.2018 09:21 Nicolae Negru Plahotniuc crede că Europa e proastă?

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Majoritatea sondajelor de opinie arată că doar patru partide ar putea accede în Parlament la alegerile din februarie 2019, iar următoarea guvernare ar putea fi de coaliție. Ce alianțe postelectorale ar fi benefice pentru viitorul R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md