13:56:46 05.02.2023
Stiri

MALPRAXIS // Două clinici din Chișinău, specializate în efectuarea ecografiilor, OBLIGATE să plătească PREJUDICII de sute de mii de lei unei familii: „Ne-au spus că va trăi doar trei zile”

Social 07.02.2019 18:00 Vizualizări16305 Autor: Ziarul National
MALPRAXIS // Două clinici din Chișinău, specializate în efectuarea ecografiilor, OBLIGATE să plătească PREJUDICII de sute de mii de lei unei familii: „Ne-au spus că va trăi doar trei zile”
Poză simbol


Două clinici private, specializate în efectuarea ecografiilor, extrem de cunoscute în Chișinău mai ales printre gravide, au fost obligate să-i achite familiei Porciulean din Chișinău prejudicii de circa 250 de mii de lei.

Sentința a fost dictată ieri de Curtea Supremă de Justiție, fiind vorba de Centrul Medical de Diagnostic „Modus Vivendi” S.R.L. și Clinica Dr. Pitel „Sănătate EVP”.

Doamna Porciulean a reclamat în instanță faptul că a efectuat la aceste clinici cinci ecografii în total pe perioada gravidității, la medicii imagiști renumiți Vitalie Cotorcea și Feodosie Bejan, și niciunul dintre ei nu a observat malformația cardiacă a fătului.

Atunci când a născut în anul 2011, medicii de la maternitate i-au spus că bebelușul ei va trăi doar trei zile.

Distruși, soții au găsit imediat miile de euro necesare și au plecat în câteva zile cu un avion special la Kiev, Ucraina, unde copilul a fost supus unei intervenții chirurgicale.

O expertiză medicală efectuată la Chișinău arăta că medicii imagiști nu au greșit cu nimic, în timp ce alta de la Kiev argumenta că asemenea malformații pot fi depistate la screening-ul ecografic de la câteva săptămâni de sarcină și gravida putea fi inclusă în grupul de risc pentru a beneficia de o monitorizare mai strictă pe perioada gravidității.

Cu toate acestea, Curtea de Apel Chișinău (completul de judecată format din I. Țurcan, I. Cotruță și N. Simciuc) i-a absolvit de orice vină pe medici.

Familia Porciulean a arătat că a suportat cheltuieli de 24 799 de euro pentru intervenția chirurgicală și recuperarea copilului și, pe lângă această sumă, a cerut de la cele două clinici pentru repararea prejudiciului moral câte 700 000 de lei.

Ieri, CSJ a obligat Centrul Medical de Diagnostic „Modus Vivendi” S.R.L. și Clinica Dr. Pitel „Sănătate EVP” să-i plătească acestei familii peste 243 de mii de lei.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
03.02.2023 09:08 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fiindcă Putin se tem...

01.02.2023 09:13 Cazimir Țino Cazimir Țino // Republica Moldova înt...

30.01.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Strategia reintegrării

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că actuala guvernare a R. Moldova trebuie să schimbe Guvernul în anul 2023?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md