06:08:04 02.07.2022
Stiri

Maia Sandu, întâlniri importante la Bruxelles: Discuții despre consecințele războiului din Ucraina asupra R. Moldova, ajutorul oferit de UE și despre demersul proeuropean al autorităților de la Chișinău

Actualitate 19.05.2022 11:11 Vizualizări1080 Autor: Ziarul National
Maia Sandu, întâlniri importante la Bruxelles: Discuții despre consecințele războiului din Ucraina asupra R. Moldova, ajutorul oferit de UE și despre demersul proeuropean al autorităților de la Chișinău


Președinta Maia Sandu și-a încheiat vizita efectuată la Bruxelles, unde a susținut un discurs în Parlamentul European și a avut întâlniri bilaterale cu oficiali ai Uniunii Europene.

Șefa statului a discutat miercuri, 18 mai, cu Roberta Metsola, președinta Parlamentului European, despre situația de securitate din R. Moldova și din regiune, eforturile autorităților de la Chișinău de a ajuta refugiații din Ucraina, dar și despre viziunea de viitor și aspirațiile europene ale republicii noastre.

„I-am mulțumit președintei Metsola pentru promovarea Rezoluției Parlamentului European din 5 mai, prin care statelor membre UE și Comisiei Europene și le recomandă să sprijine perspectiva europeană a republicii noastre. Acordarea statutului de țară candidată pentru R. Moldova va încuraja eforturile noastre de reformare internă, în beneficiul cetățenilor, iar UE va obține astfel un partener stabil și de încredere în regiune”, a afirmat Maia Sandu.


De asemenea, președinta a avut o întrevedere cu Josep Borrell, Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate, vicepreședintele Comisiei Europene, cei doi oficiali evidențiind programele de asistență oferite de UE republicii noastre, inclusiv pentru diminuarea consecințelor războiului din Ucraina, dar și sprijinul pentru recuperarea post-pandemică a economiei.

„Apreciem ajutorul consecvent al Uniunii Europene pentru transformarea democratică a Republicii Moldova și pentru consolidarea statului, în interesul cetățenilor”, a afirmat șefa statului.CITIȚI și VIDEO // Maia Sandu, APLAUDATĂ minute în șir în PE. Șefa statului le-a cerut eurodeputaților să fie AMBASADORI ai R. Moldova. Roberta Metsola: „Vrem să găsim o cale prin care R. Moldova să nu se simtă de una singură. R. Moldova își are locul în UE”

Cu Oliver Varhelyi, comisarul european pentru Extindere și Vecinătate, Maia Sandu a discutat despre efectele războiului din Ucraina asupra Republicii Moldova și despre reformele interne ce urmează să fie accelerate pentru consolidarea statului, în pofida situației incerte din regiune.

„I-am exprimat recunoștința comisarului Varhelyi pentru ajutorul european oferit Republicii Moldova pentru a depăși consecințele economice și sociale ale războiului, dar și pentru sprijinul constant pentru agenda de reforme și continuarea parcursului nostru european. Pentru R. Moldova, integrarea europeană este, înainte de toate, un proiect de reformare internă a republicii, iar sprijinul UE în acest proces este foarte important”, a conchis președinta Maia Sandu.După vizia de la Bruxelles, Maia Sandu va merge la Paris, unde se va întâlni joi, 19 mai, cu președintele francez Emmanuel Macron.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
01.07.2022 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despre sancțiuni

27.06.2022 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // „Noua Românie mare” ...

24.06.2022 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // În epicentrul bătăli...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că fostul președinte Igor Dodon trebuie investigat penal pentru TRĂDARE de PATRIE și CORUPȚIE?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md