06:08:32 24.04.2024
Stiri

Maia Sandu, discuții cu Nicolae Ciucă, președintele Senatului de la București: „România este cel mai important partener politic și economic al Republicii Moldova”

Actualitate 01.03.2024 17:53 Vizualizări1169 Autor: Ziarul National
Maia Sandu, discuții cu Nicolae Ciucă, președintele Senatului de la București: „România este cel mai important partener politic și economic al Republicii Moldova”


„Cooperarea excelentă” dintre Chișinău și București a fost scoasă vineri, 1 martie, în evidență la discuțiile purtate de către președinta maia Sandu cu președintele Senatului României, Nicolae Ciucă, aflat într-o vizită oficială în R. Moldova.

Cei doi oficiali au abordat teme din domenii de interes strategic, precum energie, infrastructură, cooperare economică, dar și aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană, anunță Președinția de la Chișinău.„România este cel mai important partener politic și economic al Republicii Moldova. La întrevedere, am subliniat importanța continuării proiectelor de interconectare energetică, inclusiv prin linia electrică aeriană Suceava-Bălți, care vor spori independența energetică a țării noastre. Am vorbit și despre proiectele de modernizare și construire a mai multor poduri peste râul Prut. Acești pași vor contribui la fluidizarea traficului transfrontalier, vor intensifica cooperarea economică dintre cele două maluri și ne vor apropia și mai mult de România și UE”, a punctat șefa statului.

CITIȚI și VIDEO, FOTO // R. Moldova și România vor ACCELERA implementarea proiectelor de infrastructură, care vor lega și mai strâns cele două maluri ale Prutului. Subiectele abordate de spicherul Igor Grosu și președintele Senatului României, Nicolae Ciucă
Maia Sandu i-a mulțumit președintelui Senatului de la București, Nicolae Ciucă, pentru ajutorul necondiționat al României oferit Republicii Moldova de-a lungul timpului, menționând că autoritățile de la Chișinău contează mult pe expertiza și contribuția României în procesul de integrare europeană.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md