12:14:09 05.12.2022
Stiri

Maia Sandu a fost DESEMNATĂ oficial în calitate de candidat la funcția de președinte. Ce spune Sandu despre CANDIDATUL COMUN

Politică 31.08.2016 14:37 Vizualizări5359 Autor: Ziarul National
Maia Sandu a fost DESEMNATĂ oficial în calitate de candidat la funcția de președinte. Ce spune Sandu despre CANDIDATUL COMUN


Consiliul Politic Național al Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), întrunit astăzi, a decis desemnarea Maiei Sandu în calitate de candidat la funcția de președinte al R. Moldova și constituirea Grupului de inițiativă pentru colectarea semnăturilor susținătorilor Maiei Sandu. Grupul de inițiativă este constituit din 99 de persoane, iar conducător acestuia a fost desemnat Igor Grosu.

Membrii Consiliului Politic Național, ai Grupului de inițiativă, precum și mai mulți membri și susținători PAS au participat ulterior la evenimentul de lansare a campaniei de colectare de semnături „Susține-o pe Maia Sandu!”, proces care va începe odată cu înregistrarea Grupului de inițiativă la Comisia Electorală Centrală.

„Vă chem astăzi pe dumneavoastră, cei prezenți, și pe toți cetățenii R. Moldova obosiți de hoție și corupție: haideți să pornim de aici, de la instituția prezidențială, curățarea clasei politice și recâștigarea independenței R. Moldova! Vă fac această chemare, pentru că eu știu ce trebuie făcut! Și cum trebuie acționat! R. Moldova are nevoie de un președinte al cetățenilor, nu al clasei politice expirate. Un președinte ales de cetățeni, cel în care poporul are încredere, are toată puterea să schimbe lucrurile conform legii, într-un cadru constituțional, și poate să scoată din captivitate statul, căzut în mâinile unei clase politice corupte și nocive”, a declarat Maia Sandu.

După eveniment, echipa PAS a depus flori la monumentul Doinei și lui Ion Aldea-Teodorovici, sărbătorind astfel Ziua Limbii Române.

În baza deciziei Consiliului Politic Național, Președintele PAS, Maia Sandu, conducătorul Grupului de inițiativă, Igor Grosu, precum și alți membri ai PAS, vor merge astăz la CEC pentru a depune actele necesare și lista membrilor Grupului de inițiativă.

După înregistrarea la CEC, Grupul de inițiativă urmează să colecteze semnăturile a minimum 15 000 de alegători din cel puțin jumătate din numărul unităților administrativ-teritoriale de nivelul doi ale Republicii Moldova.

PAS susține că nu renunță la angajamentul privind desemnarea candidatului comun, „la momentul oportun”, în baza opiniei cetățenilor.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
05.12.2022 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simion vrea să placă...

02.12.2022 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // România întreagă, un...

01.12.2022 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino: Dodecalogul românilor b...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că „Gazprom” are motive întemeiate pentru a reduce livrările de gaze către R. Moldova cu 56,5% pentru luna decembrie, contrar contractului semnat cu „Moldovagaz”?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md