08:16:14 07.07.2020
 
Stiri

Mai bine originalul Plahotniuc, decât copia Dodon

Politică 23.02.2020 10:25 Vizualizări1787 Autor: Ziarul National
Mai bine originalul Plahotniuc, decât copia Dodon


Trustia, elegii politikoase

În sfârșit, încrederea molotovenilor în ziua de mâine îi dată pe mâini de nădejde, curate. Are dreptate premierul Chicu, nu e normal ca investitorii străini și partenerii noștri externi să aibă mai multă încredere în viitorul republicuței noastre decât noi înșine, inundându-ne încontinuu cu investiții, împrumuturi și granturi.

Și încrederea, și patriotismul, și mândria de cetățean al Republicii Molotova vor crește ca pe pe drojdii, ca și coșul minim de consum, căci, de azi înainte, de cetățenii pesimiști, săraci și complexați se va ocupa poliția.

„Voi, oamenii cu epoleți, sunteți promotori ai securității, solidarității și încrederii în ziua de mâine. Rolul vostru în educarea tinerei generații este primordial”, le-a poruncit Chicu polițiștilor, după ce le-a mulțumit pentru munca depusă, dedicație și devotament. El a „îndemnat conducătorii MAI și ai instituțiilor subordonate să contribuie la creșterea încrederii în viitorul R. Moldova, în special în rândul tinerilor”.

Și ca promotorii să nu creadă că e vorba de o glumă, premierul „a accentuat necesitatea focusării pe educația patriotică și a solicitat conducerii MAI să identifice forme și oportunități de a acționa pe această dimensiune”. O dimensiune impresionantă, ca formă și ca caracter, trebuie să recunoaștem. Așa că, dacă mâine veți întâlni în stradă polițiști cu bastoane pe care va fi scris „patriotism”, „încredere în ziua de mâine” să nu vă mirați ca zimbrii în fața unor garajuri noi. Colesovnazadov propune să fie folosite în scopul sporirii patriotismului și încrederii în ziua de mâine și fluierele, și scuturile, și căștile, și chiar armele din dotare, și cred că e o idee bună, nu-i așa?

Și fiindcă a mers la MAI, premierul Chicu s-a gândit să rezolve dintr-o lovitură și problema „necesității combaterii percepției eronate a dependenței absolute a bugetului public de asistența externă care a constituit doar 2,4% în totalul de cheltuieli a RM”. O percepție inoculată de dușmanii statalității, trebuie să precizăm. Și e firesc să o combată iarăși polițiștii, căci oricum umblă brambura pe străzi, dispărând imediat cum apare vreun huligan și se încinge vreo bătaie.

Fiindcă veni vorba, „doar 2,4%” nu e un semn chiar bun. Când procentul era mai mare, era mai mare și numărul cetățenilor molotoveni care aveau încredere în ziua de mâine. Dacă procentul de asistență externă va scădea până la zero, va dispărea și necesitatea sporirii încrederii în viitorul țărișoricăi și a combaterii percepției eronate, dar cine îi va întreține pe polițiști și pe Chicu sau Chica?

Acum stau și mă gândesc că Rusia va ajunge cu siguranță la viitorul luminos, odată ce Dodon s-a angajat să construiască o Europă nouă de la Lisabona până la Bladibostok. Cea veche, până la Munții Ural, îi prea strâmtă. Să mai luăm o bucată de continent din Asia, căci îi prea mare. Sunt sigur că prezidentul nostru va reuși, căci, spre deosebire de Duracell, Dodon nu se epuizează niciodată. Totuși, asigurarea ex-premierului Filat că, deși a preluat sistemul, Dodon nu poate, nu e capabil să fie ca Plahotniuc, mi-a tăiat din elanul constructiv. De ce ar trebui să ne mulțumim cu o copie, cu un imitator, când putem avea originalul, care a băgat zâzanie până și în SUA?

Al vostru accizofil, hrisohedonist, Ion Buraga
Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..


Andrei 23.02.2020 16:47

Dle Buraga, nu incercati, mai in gluma, mai in serios sa ne strecurati ideia ca Plahotniuc este mai bun decat Dodon. Sant de o teapa, amandoi, fiecare in felul sau de a fi. Faptul ca Plahotniuc a scandalizat si Casa Alba, nu e de mirare. Un Hoț in Lege in toata Legea, cum poate fi categorisit Plahotniuc, nu poate sa nu fi avut legaturi cu mafia rusa, iar prin aceasta filiera, cu cunoscuta grupare mafiota Izraelo-Americana Red Kosher Nostra, din care se banuieste ca fac parte si unii oligarhi rusi de origine evreiasca. Deripasca, de exemplu. Asa ca nu e de mirare ca Shor s-a retras in Israel. Iar scandalul in cauza este provocat si de faptul ca actualul lider al Casei Albe este banuit de afaceri, fie si in trecut, cu unii reprezentanti ai Red Kosher Nostra. Fapt certificat de presa americana.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
06.07.2020 09:37 Nicolae Negru Nicolae Negru // Deznodământ rapid sa...

05.07.2020 13:59 Ziarul National GOLGOTA BASARABIEI ROMÂNEŞTI // 5-6 i...

03.07.2020 09:33 Nicolae Negru Nicolae Negru // În impas, regimul Do...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md