11:35:23 07.10.2022
Stiri

Reacţia MAE după ce Medvedev i-a acuzat pe politicienii români că vor să creeze „o nouă Românie Mare”: „Declarațiile lui Medvedev fac parte din retorica FALSĂ a Kremlinului”​

Actualitate 26.06.2022 13:59 Vizualizări997 Autor: Ziarul National
Reacţia MAE după ce Medvedev i-a acuzat pe politicienii români că vor să creeze „o nouă Românie Mare”: „Declarațiile lui Medvedev fac parte din retorica FALSĂ a Kremlinului”​


Declarațiile fostului președinte al Rusiei, Dmitri Medvedev, referitoare la decizia istorică a Consiliului European privind acordarea statutului de țară-candidat pentru aderarea la UE Republicii Moldova și Ucrainei fac parte din retorica falsă a Kreminului, a transmis duminică Ministerul Afacerilor Externe de la București.

MAE român susţine că aceste afirmații denotă, pe lângă obișnuita retorică falsă a Kremlinului, un anumit grad de frustrare, ceea ce demonstrează că decizia Consiliului European este una istorică și corectă, locul R. Moldova fiind în UE.

În plus, MAE subliniază că extinderea UE spre est are o importanță strategică deosebită.

Precizările Ministerului Afacerilor Externe al României cu refere la declarațiile lui Medvedev:

  • Declarațiile lui Dmitri Medvedev, subsecvente deciziei istorice a Consiliului European din 23-24 iunie privind acordarea statutului de stat candidat la aderarea la UE pentru R. Moldova și Ucraina, fac parte din retorica falsă, cu care ne-am obișnuit deja, a Kremlinului, propagată în R. Moldova atât înainte, cât și după agresiunea ilegală, nejustificată și neprovocată a Rusiei împotriva Ucrainei.
  • Reacția menționată indică, pe lângă un mare grad de frustrare, un lucru cert: decizia Consiliului European de a acorda statutul de stat candidat pentru R. Moldova este o decizie corectă și reprezintă o realizare cu adevărat istorică, o reconfirmare a vocației și orientării europene ale R. Moldova și cetățenilor săi.
  • Acestă decizie reprezintă, pe de o parte, inițierea drumului ireversibil spre integrarea deplină a R. Moldova în UE, acolo unde îi este locul și, pe de altă parte, o nouă confirmare a valorii strategice a politicii de extindere a Uniunii.

    Amintim că Dmitri Medvedev, unul dintre principalii propagandiști ai lui Putin, a criticat pe Telegram dorința R. Moldova de a adera la UE acuzând că este împinsă de la spate de liderii de la București care doresc "refacerea României Mari".

    Medvedev a avertizat că Rusia nu va sta cu mâinile în sân deoarece în Transnistria trăiesc circa 220 de mii de cetățeni ai Rusiei.
Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
07.10.2022 09:08 Nicolae Negru Nicolae Negru // O obsesie colectivă ...

03.10.2022 09:21 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin ca Dodon

30.09.2022 09:15 Nicolae Negru Nicolae Negru // Finanțează Guvernul ...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că fostul președinte Igor Dodon trebuie investigat penal pentru TRĂDARE de PATRIE și CORUPȚIE?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md