09:22:17 18.05.2024
Stiri

Locul ascuns din România unde oamenii se vindecă de boli grave

Actualitate 15.04.2024 07:39 Vizualizări1315 Autor: Ziarul National
Locul ascuns din România unde oamenii se vindecă de boli grave


Potrivit experților, această zonă amintește de cea a Alpilor. Există o legendă potrivit căreia o fetiță ar fi fost vindecată ca prin minune de o boală gravă tocmai în această zonă.

Specialiștii afirmă că Colibița dispune de cel mai curat aer din țară. Alții ajung chiar să spună că aceasta ar fi zona cu cea mai ridicată concentrație de ozon din Europa.

De peste 100 de ani, Colibița este recunoscută ca fiind „zona cu cel mai curat aer” din țară. Satul se află pe Valea Bistriței, printre Munții Bârgău și Călimani, pe malul lacului Colibița. Ținutul este unul de basm. Aici este atât de liniște, că îți poți auzi bătăile inimii. Potrivit PlayTech, legendele despre calitatea aerului din munți datează încă din anii 1800. Alții cred că locul are puteri vindecătoare.

Se spune că, în anul 1883, o fetiţă din Bistriţa, fiica unui sas înstărit, Hans Lewi, s-a vindecat de tuberculoză datorită aerului din această zonă, extrem de bogat în ozon. La acea vreme, cazul a făcut multă vâlvă. După puţin timp, şi Erika Schuller, o arhitectă din părțile locului, a scăpat de teribila boală a vremii şi a construit în zonă un sanatoriu cu 16 camere, unde erau trataţi bolnavii de tuberculoză. Instituția medicală a funcţionat până în 1944, când a fost distrusă de un incendiu în timpul războiului, relatează Poarta Transilvaniei pe Facebook.

Stațiunea turistică Colibiţa şi castelul Teleki din Posmuş, redeschis publicului anul trecut în urma reabilitării cu fonduri europene, ar urma să fie promovate în cadrul seriei de documentare „Flavours of Romania” realizate de către producătorul englez Charlie Ottley, potrivit unui proiect de hotărâre adoptat de Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud.

Lacul Colibița este un lac artificial de acumulare din Munții Călimani, în Bistrița Năsăud. Lacul se întinde pe o distanță de 5 kilometri și mai este numit Marea de la munte.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anatomia unui scanda...

13.05.2024 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu râdem de Maria...

10.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Contopirea „Zilei Vi...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md