20:58:46 16.01.2022
Stiri

Localitatea cu cea mai MARE rată de VACCINARE anti-COVID din R. Moldova: Aproape 70% dintre locuitori s-au imunizat deja

Actualitate 08.12.2021 11:26 Vizualizări1044 Autor: Ziarul National
Localitatea cu cea mai MARE rată de VACCINARE anti-COVID din R. Moldova: Aproape 70% dintre locuitori s-au imunizat deja


Comuna Stăuceni, suburbie a Chișinăului, este localitatea din R. Moldova cu cea mai înaltă rată de vaccinare a populației împotriva COVID-19.

Aici s-au imunizat împotriva noului coronavirus circa 68% din locuitori.

„Atunci când am aflat că în Stăuceni este înregistrată cea mai mare rată de vaccinare, am ținut neapărat să vin personal și să vă felicit”, a declarat Natalia Gavrilița, care a mers astăzi într-o vizită de lucru la Stăuceni.

Administrația Centrul de Sănătate Publică, instituție care asigură asistență medicală primară pentru un număr de peste 11,5 mii de cetățeni, i-a comunicat premierului că, pentru a asigura o rată atât de mare de vaccinare, a fost desfășurată o amplă campanie de comunicare și informare, medicii de familie discutând cu membrii comunității, explicând beneficiile imunizării și demontând miturile existente.Premierul a subliniat că Guvernul are încredere în administrația publică locală și apreciază comunitățile care depun efort pentru a se dezvolta.

„Susținem pe deplin dezvoltarea locală, astfel ca toate satele și orașele să aibă condiții. În acest sens, pentru Fondul Rutier a fost prevăzut un buget dublu pentru autoritățile publice locale de nivelul întâi, în timp ce Fondul de Dezvoltare regională și locală va avea un buget de peste 770 de milioane de lei. Aceste mijloace vor fi distribuite la nivel local pe criterii clare și transparente, în baza proiectelor înaintate de primării”, a adăugat Natalia Gavrilița la întrevederea cu angajații primăriei din localitate.

„În cazul localității noastre, Fondul Rutier s-a majorat cu 1,4 milioane de lei, fapt care va permite renovarea mai multor drumuri locale", a spus primarul comunei, Alexandru Vornicu, menționând că aceasta e prima de acest gen a unui șef de Guvern în cei 30 de ani de independență.

Menționăm că, la nivel național, acoperirea cu o doză de vaccin constituie aproape 29%, iar cu schemă completă – aproape 28%.

Cea mai înaltă rată de vaccinare cu schema completă e înregistrată în mun. Chișinău – 41% și la Soroca – 30%. Cea mai redusă acoperire vaccinală se atestă în UTA Găgăuzia – 17%, Sângerei și Leova -19%.

Până în prezent, Republica Moldova a recepționat 2 179 290 de doze de vaccin împotriva COVID-19.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
14.01.2022 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Răbdare și discernământ

10.01.2022 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despre „dezvăluiri” ...

07.01.2022 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // A conspirat Tokaev c...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
De ce credeți că s-au scumpit gazele naturale livrate R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md