05:00:01 18.05.2021
 
Stiri

DOC // Președintele Maia Sandu a depus la Curtea Constituțională o sesizare privind DIZOLVAREA Parlamentului: „Acest Parlament lucrează împotriva oamenilor. Alegerile anticipate sunt soluția care poate vindeca țara noastră”

Actualitate 29.03.2021 16:28 Vizualizări1493 Autor: Ziarul National
DOC // Președintele Maia Sandu a depus la Curtea Constituțională o sesizare privind DIZOLVAREA Parlamentului: „Acest Parlament lucrează împotriva oamenilor. Alegerile anticipate sunt soluția care poate vindeca țara noastră”


Președintele Maia Sandu a depus astăzi o sesizare la Curtea Constituțională, solicitându-le magistraților să spună dacă există circumstanțe pentru dizolvarea actualului Parlament, după eșuarea celor două tentative de a învesti un guvern în ultimele trei luni.

Anunțul a fost făcut de către Maia Sandu, după ce a desfășurat consultări cu reprezentanții tuturor fracțiunilor parlamentare pe parcursul zilelor de vineri și luni, 26 și, respectiv, 29 martie curent.

„Am decis să sesizez astăzi Curtea Constituțională pentru constatarea circumstanțelor constituționale de dizolvare a Parlamentului. Este competența Curții Constituționale de a constata aceste circumstanțe. Dacă magistrații de la Curtea Constituțională vor spune că există circumstanțe, voi dizolva Parlamentul și vom merge la judecata oamenilor”, a declarat Maia Sandu într-un briefing de presă susținut la Președinție.

Șeful statului consideră că Parlamentul a eșuat să aleagă un guvern din două încercări, după mai bine de trei luni de la demisia Guvernului Chicu.

„Ca și experții în drept constituțional, consider că sunt întrunite circumstanțele legale pentru dizolvarea Parlamentului. Mai mulți deputați din actualul Parlament încearcă să ne convingă de grija lor față de cetățeni, dar legile care sunt votate de acești deputați sunt în continuare împotriva cetățenilor. Acești deputați promovează în funcție judecători care au nedreptățit mulți oameni și au prejudiciat bugetul statului cu zeci de milioane de lei. Acești deputați se opun programelor de asistență externă de care are nevoie economia și sectoarele afectate de pandemie. Acești deputați protejează grupările corupte, sărăcind țara și mai mult. Acești deputați nu caută soluții pentru oameni, dar își rezolvă propriile probleme”, a afirmat președinta Maia Sandu.

În ultimele trei luni, acești deputați care controlează în continuare majoritatea instituțiilor publice, au luat decizii „în interes propriu”, care au făcut viața oamenilor și mai grea, blocând, totodată, asistența externă.

„S-au scumpit în mai multe rânduri motorina și benzina, Parlamentul protejând în continuare Consiliul Concurenței, chiar dacă acesta nu a împiedicat abuzurile la adresa consumatorilor. Au crescut prețurile la medicamentele cele mai solicitate. În bugetul pentru anul 2021 nu s-au planificat bani pentru achiziții de vaccin și nu au fost inițiate la timp negocierile cu companiile producătoare de vaccin. Ministerele conduse în continuare de oamenii lor nu fac mai nimic pentru a ușura viața cetățenilor în aceste vremuri grele. În schimb, continuă să înflorească schemele de corupție - și cele legate de vaccinare, și cele privind vinderea la preț redus a grâului din rezerva de stat, de tăiere ilegală a pădurilor, de exploatare ilegală a carierelor de piatră și multe aletele”, a enumerat șefa statului.

Maia Sandu este convinsă că actualul Parlament „lucrează împotriva oamenilor” și nu poate rezolva problemele cetățenilor.

„Parlamentul a avut posibilitatea de două ori să învestească un Guvern profesionist dedicat cauzei cetățenilor. Și în ambele cazuri Parlamentul s-a împotrivit. Cei care au furat și slăbit toate instituțiile statului, le-au făcut neputincioase în fața provocărilor și necesităților oamenilor, au adus statul în pragul eșecului total, ne cer acum să le mai dăm timp. Însă oamenii nu mai au timp de jocurile lor murdare. Oamenii au nevoie de un stat funcțional, au nevoie de un parlament responsabil care să învestească și să sprijine un guvern stabil și competent. Oamenii nu au nevoie de deputați care vor să se salveze pe ei înșiși. Oamenii au nevoie de deputați care să salveze țara. Alegerile anticipate constituie șansa cetățenilor de a-și alege deputați care să le reprezinte cu adevărat interesele, să scoată țara din criză și să o scape de corupție. Alegerile anticipate sunt soluția care poate vindeca țara noastră”, a conchis Maia Sandu.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Sisteme SSM
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.05.2021 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cine va ridica mănuș...

14.05.2021 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cum a încercat Maia ...

10.05.2021 09:08 Nicolae Negru Nicolae Negru // Apel către Traian Bă...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum credeți că trebuie să se prezinte partidele de dreapta la alegerile parlamentare anticipate de pe 11 iulie 2021?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md