14:22:57 23.09.2018
 
Stiri

Lista alimentelor care te pot ucide. Scoate-le din dietă!

Știri 18.05.2018 08:03 Vizualizări1137 Autor: Ziarul National
Lista alimentelor care te pot ucide. Scoate-le din dietă! sursa: google.ro

De multe ori, ambalajul este înşelător. Regula este valabilă şi în cazul alimentelor care, fie sub coaja rumenă, lucioasă, fie în pulpa dulce, hrănitoare, ascund toxine extrem de periculoase.

Consumate în cantităţi mici, nu constituie un pericol pentru sănătate; în exces, însă, acestea sunt letale.

Care sunt alimentele otrăvitoare? Iată ce scrie bonappetit.com:

Cireşe, piersici, prune, caise: acizi cianogenici

Să înghiţi un sâmbure de cireaşă nu este o tragedie. Dacă-l mănânci, însă, spart, atunci lucrurile se complică. Pe lângă gustul amar şi imposibilitatea de a-i mesteca, sâmburii anumitor fructe – cireşe, piersici, prune, caise – conţin acizi cianogenici care, după ingestie, eliberează acidul cianhidric. Care este doza letală de sâmburi? 1-2 sâmburi au efect ireversibil.

Mere şi pere: cianide

Merele şi perele au sâmburi plini de substanţe care, odată înghiţite, se transformă în acid cianhidric. Din fericire pentru cei care mănâncă aceste fructe cu tot cu cotor, pentru a-şi desface otrava, sâmburii trebuie să fie pisaţi foarte bine. De regulă, un măr are cel mult opt sâmburi. Abia după consumul a 25 de mere cu tot cu sâmburi la o singură masă ar trebui să te îngrijorezi.

Orez: arsenic

Orezul, în special cel cultivat în Texas, conţine arsenic, o toxină care poate avea efecte extrem de neplăcute: vărsături, dureri abdominale şi chiar vertij, dacă este consumat în cantităţi însemnate. Cel mai mare nivel de toxine se regăseşte în orezul brun. În ciuda prezenţei toxinei, este imposibil să te intoxici cu arsenic într-o singură zi. În timp, însă, consumul duce la apariţia bolilor de inimă şi a diverselor forme de cancer. Care este doza letală? Aproximativ șapte milioane de porţii.

Rubarbă: acid oxalic

Tulpinile roşiatice sunt delicioase în cocktailuri şi în tarte. Frunzele de rubarbă, însă, nu sunt comestibile. Acestea conţin cristale de acid oxalic, substanţă care se foloseşte în diverse amestecuri ca înălbitor sau detartrant. Dacă se mănâncă, frunzele produc o senzaţie puternică de arsură în gură şi pe gât, stări de greaţă, convulsii şi chiar deces. Doza letală? Cel puţin 4,5 kg de frunze.

Cartofi: solanină

În funcţie de modul în care sunt cultivaţi, cartofii pot produce solanină, un pesticid natural extrem de toxic pentru oameni. Compusul se regăseşte în cartofii care încep să se înverzească, în special după ce încep să încolţească. Printre simptomele intoxicaţiei cu solanină se numără stări de vomă, diaree şi, în cazuri rare, stop cardiorespirator.

Sursa: feellikecooking.ro

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!



Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
21.09.2018 11:19 Ziarul National Maria Șleahtițchi // Pe strada Lech K...

21.09.2018 09:27 Nicolae Negru Fantoma lui Filat sau diplopie

17.09.2018 09:20 Nicolae Negru De ce îl plagiază Plahotniuc pe Dodon?

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile locale noi din Chișinău trebuiau să fie anulate, așa cum au decis instanțele de judecată?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md