06:24:26 01.03.2021
 
Stiri

La fiecare interviu, Elon Musk pune aceeași întrebare pentru a depista angajații MINCINOȘI. Științific, tehnica lui este eficientă

Actualitate 27.01.2021 16:13 Vizualizări802 Autor: Ziarul National
La fiecare interviu, Elon Musk pune aceeași întrebare pentru a depista angajații MINCINOȘI. Științific, tehnica lui este eficientă


Orice director de companie știe că oamenii pe care îi angajează pot ridica sau pot prăbuși afacerea. Așadar, care sunt principalele trăsături pe care trebuie să le caute managerii atunci când aleg un viitor angajat și cum știu că acesta este cel mai potrivit? Se pare că Elon Musk a găsit răspunsul la această întrebare.

Potrivit lui Elon Musk, nu este nevoie nici măcar de o diplomă universitară sau de un liceu pentru a demonstra anumite calități excepționale, scrie CNBC.

Problema este că oricine poate spune că este cel mai bun în ceea ce face, dar poate fi greu - iar uneori imposibil – să se afle de la început dacă acea persoană spune adevărul.

Așadar, Elon Musk cere fiecărui candidat să îi răspundă la următoarea întrebare: "Care au fost cele mai dificile probleme pe care le-ai rezolvat și cum ai făcut?"

Potrivit miliardarului, oamenii care au rezolvat cu adevărat problema știu exact cum au rezolvat-o și pot descrie asta în cele mai mici detalii: "De obicei, cineva care chiar a trebuit să se lupte cu o problemă, știe cu adevărat cum se rezolvă și nu uită soluția".

Metoda lui Musk se bazează pe ideea că cineva care face o afirmație falsă nu va avea capacitatea de a o susține convingător, așa că îi provoacă pe candidații la un post în compania sa să îi spună detaliat ce soluții au găsit.

Un studiu privind tehnicile de intervievare a viitorilor angajați, publicat în decembrie, susține eficacitatea tehnicii lui Musk. Potrivit studiului, detaliile sunt cele care indică dacă o persoană spune sau nu adevărul.

Potrivit autorilor studiului, cei care spun adevărul au tendința de a da informații detaliate, în schimb mincinoșii dau mai puține.

Studiul a constatat că utilizarea acestei metode poate crește probabilitatea detectării mincinoșilor cu aproape 70%. Aceasta este o veste bună pentru Musk și pentru alți manageri de angajare care adoptă această strategie bazată pe știință.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
României îi pasă
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.02.2021 09:17 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să așteptăm primăvar...

23.02.2021 08:19 Ziarul National APELUL lui Alecu Reniță pentru Maia S...

22.02.2021 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Moscova îi spune Chi...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce credeți că trebuie să facă președintele Maia Sandu în continuare, după ce Curtea Constituțională i-a anulat decretul de nominalizare repetată a Nataliei Gavrilița la funcția de premier?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md