10:07:55 18.06.2019
 
Stiri

Judecătorul care a scurs de bani o moldoveancă aflată la muncă în Italia pentru a adopta o decizie în favoarea ei, OBLGAT să dea miile de euro la stat: Șapte ani după gratii și amendat cu 160 de mii de lei

Social 18.04.2019 12:00 Vizualizări1133 Autor: Ziarul National
Judecătorul care a scurs de bani o moldoveancă aflată la muncă în Italia pentru a adopta o decizie în favoarea ei, OBLGAT să dea miile de euro la stat: Șapte ani după gratii și amendat cu 160 de mii de lei Glia Drochiană

Curtea de Apel Bălți a menținut decizia Judecătoriei Drochia care a condamnat anterior un magistrat din acest raion la șapte ani de închisoare, o amendă de 180 de mii de lei și i-a aplicat interdicție de a ocupa anumite funcţii publice timp de 10 ani, după ce a fost prins că a luat mită și a înșelat o moldoveancă aflată la muncă în Italia.

Mai mult, instanța a decis ca suma de 6 400 de euro, bani ce reprezintă bunurile rezultate de infracțiune, să fie confiscată în folosul statului. Totodată, a fost menținut sechestrul pe bunurile ridicate de la inculpat în valoare de 2 600 de dolari și 1 150 de euro.

Decizia este executorie, însă poate fi contestată cu recurs la Curtea Supremă de Justiție.

Magistrat Valeriu Ghedreuțan a fost reţinut în martie 2016, și-a recunoscut vina și și-a dat demisia.

El a fost învinuit de faptul că a scurs de bani o moldoveancă aflată la muncă în Italia. Acesta i-a oferit femeii o consultaţie privind modul de revendicare în instanţă a dreptului de proprietate asupra bunului imobil, care constituia obiectul unui litigiu dintre ea şi concubinul său. Valeriu Ghedreuțan i-a promis că o va ajuta să-şi recupereze casa şi va aranja modalitatea prin care dosarul civil să-i fie repartizat lui. Pentru consultaţie, magistratul a cerut 200 de euro. Peste două zile, judecătorul i-a spus femeii că pentru suma de 6 200 de euro va examina cazul şi va adopta o hotărâre în favoarea ei. În aprilie 2014, femeia a transferat din Italia pe numele magistratului suma integrală solicitată, pe care el a primit-o de la o instituţie bancară.

În noiembrie 2014, în rezultatul examinării acestui litigiu, judecătorul a emis hotărârea prin care a dispus recunoaşterea dreptului de proprietate a femeii asupra casei în proporție de 75,26%, dar nu s-a expus însă şi asupra sechestrului care era aplicat asupra clădirii. În continuare, motivând că banii transmişi anterior nu ar fi fost suficienţi pentru soluţionarea pozitivă a cazului, acesta a mai cerut de la femeie încă 1 000 de euro.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.06.2019 16:00 Ziarul National Victor Chirilă // Despre victorie, cu...

17.06.2019 09:23 Nicolae Negru Fantoma lui Plahotniuc

14.06.2019 09:20 Nicolae Negru Frau Maia Sandu, ieșind din burta PSRM

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de acord cu alegerea Zinaidei Greceanîi, lidera PSRM, în funcția de președintă a Parlamentului?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md