02:46:28 18.08.2019
 
Stiri

Judecătorul care a scurs de bani o moldoveancă aflată la muncă în Italia pentru a adopta o decizie în favoarea ei, OBLGAT să dea miile de euro la stat: Șapte ani după gratii și amendat cu 160 de mii de lei

Social 18.04.2019 12:00 Vizualizări1174 Autor: Ziarul National
Judecătorul care a scurs de bani o moldoveancă aflată la muncă în Italia pentru a adopta o decizie în favoarea ei, OBLGAT să dea miile de euro la stat: Șapte ani după gratii și amendat cu 160 de mii de lei Glia Drochiană

Curtea de Apel Bălți a menținut decizia Judecătoriei Drochia care a condamnat anterior un magistrat din acest raion la șapte ani de închisoare, o amendă de 180 de mii de lei și i-a aplicat interdicție de a ocupa anumite funcţii publice timp de 10 ani, după ce a fost prins că a luat mită și a înșelat o moldoveancă aflată la muncă în Italia.

Mai mult, instanța a decis ca suma de 6 400 de euro, bani ce reprezintă bunurile rezultate de infracțiune, să fie confiscată în folosul statului. Totodată, a fost menținut sechestrul pe bunurile ridicate de la inculpat în valoare de 2 600 de dolari și 1 150 de euro.

Decizia este executorie, însă poate fi contestată cu recurs la Curtea Supremă de Justiție.

Magistrat Valeriu Ghedreuțan a fost reţinut în martie 2016, și-a recunoscut vina și și-a dat demisia.

El a fost învinuit de faptul că a scurs de bani o moldoveancă aflată la muncă în Italia. Acesta i-a oferit femeii o consultaţie privind modul de revendicare în instanţă a dreptului de proprietate asupra bunului imobil, care constituia obiectul unui litigiu dintre ea şi concubinul său. Valeriu Ghedreuțan i-a promis că o va ajuta să-şi recupereze casa şi va aranja modalitatea prin care dosarul civil să-i fie repartizat lui. Pentru consultaţie, magistratul a cerut 200 de euro. Peste două zile, judecătorul i-a spus femeii că pentru suma de 6 200 de euro va examina cazul şi va adopta o hotărâre în favoarea ei. În aprilie 2014, femeia a transferat din Italia pe numele magistratului suma integrală solicitată, pe care el a primit-o de la o instituţie bancară.

În noiembrie 2014, în rezultatul examinării acestui litigiu, judecătorul a emis hotărârea prin care a dispus recunoaşterea dreptului de proprietate a femeii asupra casei în proporție de 75,26%, dar nu s-a expus însă şi asupra sechestrului care era aplicat asupra clădirii. În continuare, motivând că banii transmişi anterior nu ar fi fost suficienţi pentru soluţionarea pozitivă a cazului, acesta a mai cerut de la femeie încă 1 000 de euro.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
16.08.2019 09:14 Nicolae Negru ACUM-PSRM, divorțul imposibil

12.08.2019 09:29 Nicolae Negru Unirea care ne „dezbină” și kozacioku...

09.08.2019 14:48 Nicolae Negru Uzurpatorul strigă uzurpatorii?

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți mulțumiți de numirile guvernării „ACUM”-PSRM de la conducerea Procuraturii Generale, Centrului Național Anticorupție sau a Curții Constituționale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md