11:47:13 22.09.2019
 
Stiri

Joseph Daul, către Maia Sandu: „Vom relua finanțările care au fost oprite pentru R. Moldova, veniți cu idei de proiecte și noi le vom finanța”; „Ne dorim să construim două spitale noi - unul în nord și altul în sudul R. Moldova”

Social 06.09.2019 12:37 Vizualizări1047 Autor: Ziarul National
Joseph Daul, către Maia Sandu: „Vom relua finanțările care au fost oprite pentru R. Moldova, veniți cu idei de proiecte și noi le vom finanța”; „Ne dorim să construim două spitale noi - unul în nord și altul în sudul R. Moldova”

Joseph Daul, președintele Partidului Popular European, aflat într-o vizită la Chișinău, a îndemnat-o pe prim-ministrul Maia Sandu să „vină cu idei de proiecte” și a promis că Bruxelles-ul le va finanța.

Îndemnul a fost lansat astăzi, după vizita celor doi oficiali la Centrul Universitar de Simulare în Instruirea Medicală (CUSIM), proiect sprijinit de Uniunea Europeană, cu un buget de circa 4,4 milioane de euro. Banii au fost utilizați pentru reconstrucția sediului și dotarea acestuia cu echipamente moderne de instruire medicală.

„Sănătatea și educația sunt anume domeniile în care trebuie să investim. Și, după aceasta, trebuie să ne preocupăm și de domeniul justiției și să asigurăm o justiție echitabilă pentru toți cetățenii. Din acest motiv, noi vom relua finanțările care au fost oprite către R. Moldova, vor fi finanțări orientate spre proiecte. Veniți cu idei de proiecte și noi le vom finanța”, a spus Daul.

Centrul respectiv este o subdiviziune a Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” și reprezintă una dintre cele mai performante instituții de simulare din regiunea est-europeană, datorită unei game largi de compartimente medicale, pentru care se oferă instruiri profesionale.

„Vedem un proiect care este sustenabil în timp, cu rezultate concrete. Este un Centru inovațional pentru regiune în general, nu doar pentru Republica Moldova, și mulțumim instituțiilor europene pentru asemenea proiecte. Noi, cei de la Guvern, împreună cu doamna ministru al Sănătății și Protecției Sociale, avem idei de proiecte noi, ne dorim să construim două spitale noi: unul în nord și altul în sudul Republicii Moldova. Ne putem inspira din această experiență și o să contăm în continuare pe sprijinul UE”, a spus premierul Maia Sandu.

Instituția și-a început activitatea din anul 2013, iar până în prezent, peste 40 de mii de studenți, medici rezidenți, dar și angajați din alte domenii, inclusiv din țările vecine, au fost instruiți în cadrul Centrului.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!vasile 06.09.2019 20:29

La ce oare va va injositi si faceti atatea cheltueli pentru astea de orfani de pe la Sadova... Oare nu va este clar ce magari au ajuns sa ne dirijeze? Fuuuuuu...

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
20.09.2019 09:15 Nicolae Negru Octavian Țîcu și idila electorală înt...

16.09.2019 09:27 Nicolae Negru O sută de zile cu Dodon sau restabili...

13.09.2019 09:10 Nicolae Negru Maia Sandu va merge la Moscova de bun...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de acord ca R. Moldova să-i ofere „o autonomie foarte puternică” Transnistriei, așa cum a anunțat președintele Igor Dodon, ca soluție pentru reglementarea conflictului transnistrean?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md