03:47:33 16.04.2024
Stiri

Ion Ceban, în rol de VICTIMĂ, după ce Spînu l-a acuzat că gestionează prost Chișinăul, în contextul stricăciunilor provocate de furtuna din seara trecută. Acesta cheamă la „normalitate”, dar, în același timp, ATACĂ: „Oamenii au avut traume grave...”

Actualitate 10.08.2022 12:17 Vizualizări1244 Autor: Ziarul National
Ion Ceban, în rol de VICTIMĂ, după ce Spînu l-a acuzat că gestionează prost Chișinăul, în contextul stricăciunilor provocate de furtuna din seara trecută. Acesta cheamă la „normalitate”, dar, în același timp, ATACĂ: „Oamenii au avut traume grave...”


Primarul general al capitalei, Ion Ceban, a venit cu o replică dură la adresa vicepremierului Andrei Spînu, care ieri l-a acuzat de gestionarea proastă a orașului, în contextul stricăciunilor provocate de furtuna din seara trecută. Deși a chemat la „normalitate”, Ceban nu a ezitat să facă etichetări și să-și atace oponenții politici.

„Suntem șocați de declarațiile unor reprezentanți din actuala guvernare, garnitură de miniștri, deputați. Eu nu am cuvinte pentru a comenta expunerile publice ale acestor așa-ziși demnitari. Am impresia că oamenii au avut traume foarte grave în copilărie, că să moară capra vecinului… Să te bucuri sadic că o persoană decedează sau că sunt vătămări, cad copaci, se distrug mașini, se distrug blocuri, acoperișuri… Să ai această plăcere sadică, când unor sau altora le este greu...”, a declarat astăzi Ceban, în cadrul ședinței Primăriei Chișinău.

Potrivit lui, furtuna de ieri a provocat consecințe grave și în alte localități și este de datoria autorităților publice centrale și locale să se implice în lichidarea acestora.

„Eu știu că, într-o țară normală, care pretinde a fi normală, dacă tot le place să se uite în UE, azi armata ar lucra cot la cot cu noi, Ministerul Afacerilor Interne, IGSU… Așa e normal, așa e solidar și nu contează unde. S-ar întâmpla asta în altă parte, noi, Chișinăul, suntem gata să ajutăm”, a adăugat Ceban.

Amintim că Ion Ceban, a fost luat la rost de vicepremierul Andrei Spînu, după ce ploaia de 30 de minute din seara trecută a provocat mai multe stricăciuni, inclusiv mai mulți copaci doborâți sau scoși din rădăcini, inclusiv peste mașini, străzi distruse, acoperișuri luate de vânt sau cabluri doborâte la pământ.

„În Chișinău e suficientă o scurtă ploaie ca să avem ambuteiaje, inundații, acoperișuri luate de vânt, glod, copaci rupți și tot ce vrei pe drumuri. Ion (Ivan), poți să faci km de trotuare, dar doar 30 de minute de ploaie arată cât de prost gestionezi acest oraș”, a comentat Spînu situația dezastroasă în urma furtunii de ieri.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md