10:50:00 08.07.2020
 
Stiri

Ion Ceban, nedumerit de dimensiunea camerelor de CĂMIN privatizate de Năstase: „Odăile în cămine sunt de maximum 18 m.p., dar iată de 44 sau 51 m.p. nu am mai văzut”

Partide/Comunicate 30.05.2018 17:00 Vizualizări3365 Autor: Ziarul National
Ion Ceban, nedumerit de dimensiunea camerelor de CĂMIN privatizate de Năstase: „Odăile în cămine sunt de maximum 18 m.p., dar iată de 44 sau 51 m.p. nu am mai văzut”


Candidatul PSRM la funcția de primar general al capitalei, Ion Ceban, continuă duelul la distanță cu contracandidatul său din turul II, Andrei Năstase. După ce zilele acestea a afirmat că sediul Platformei „Demnitate și Adevăr”, monument istoric, ar fi fost privatizat fraudulos, lucru respins de liderul PDA, acum Ceban vorbește despre „camerele de cămin” ale lui Andrei Năstase.

„Am participat la dezbaterile organizate de Radio Chișinău. Am discutat despre mai multe probleme și soluții pentru municipiu. Andrei nu a fost. Și, totodată, am prezentat un subiect și-l rog, cu insistență, pe Andrei Năstase să vină cu un comentariu în acest sens. Am demonstrat ieri că Platforma și Năstase au mințit cu privire la clădirea din patrimoniul național cultural, ce a fost privatizată ilicit. Astăzi am o altă întrebare către Andrei Năstase. Am prezentat bonurile de repartiție în cămin”, scrie Ceban pe pagina sa de Facebook.

Socialistul vorbește despre angajarea lui Andrei Năstase la Institutul de Arte. „În anul 1999, Andrei Năstase se angajează la Institutul de Arte, la unchiul său – Gheorghe Mustea, în calitate de lector la management artistic. Am prezentat extrasul din carnetul de muncă, deși nu știu ce are el cu acest domeniu… dar, în mai puțin de 9 luni, Năstase primește două bonuri de repartiție în cămin. Ceea ce e interesant e faptul că el spune că a locuit în cămin – i-au fost repartizate două apartamente – unul de 44 m.p. și altul de 51 m.p.. Odăile în cămine sunt de 12, 15 m.p., de maximum 18 m.p., dar iată de 44 sau 51 m.p. nu am mai văzut. Bonurile au fost semnate de Gheorghe Mustea, unchiul său, pentru un lector, care, concomitent, e și procuror. Apartamentele au fost vândute, câțiva ani mai târziu, în 2012”, afirmă Ceban.

De asemenea, Ion Ceban a descoperit că judecătoarea care a remis dispozițiile privind privatizarea camerelor din căminul de la Hristo Botev este aceeași care a semnat și privatizarea clădirii în care actualmente se află sediul PDA.

„Cel mai interesant lucru este că judecătoarea Marina Anton emite dispoziții, hotărâri în numele legii, de privatizare a acestor apartamente de la Hristo Botev. Aceeași judecătoare, în decurs de o lună, a semnat hotărârea privind privatizarea ilicită a clădirii ce aparține patrimoniului național. Întrebare: Consideră dumnealui că, fiind lector, e normal să privatizeze două apartamente de asemenea dimensiuni, având în vedere că lectorii de la Institut așteaptă măcar un apartament?”, a conchis acesta.

Vom reveni cu răspunsurile lui Andrei Năstase la acuzațiile lui Ion Ceban vizavi de odăile din cămin. Referitor la clădirea în care își are sediul PDA, Andrei Năstase a declarat ieri, la PRO TV, că există o decizie CEDO cu privire la privatizarea acestuia de către publicația „Glasul națiunii”.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..

Stiri relevante

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
06.07.2020 09:37 Nicolae Negru Nicolae Negru // Deznodământ rapid sa...

05.07.2020 13:59 Ziarul National GOLGOTA BASARABIEI ROMÂNEŞTI // 5-6 i...

03.07.2020 09:33 Nicolae Negru Nicolae Negru // În impas, regimul Do...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md