22:03:45 04.07.2020
 
Stiri

Informaticienii de AUR ai României și R. Moldova s-au întrecut la Botoșani: Echipa Liceului „Orizont” din R. Moldova a obținut două premii I

Social 25.03.2019 12:18 Vizualizări713 Autor: Ziarul National
Informaticienii de AUR ai României și R. Moldova s-au întrecut la Botoșani: Echipa Liceului „Orizont” din R. Moldova a obținut două premii I monitorulbt.ro


Cei mai tari informaticieni de liceu din România, printre care și trei dintre membrii lotului național de informatică s-au întrecut zilele trecute la Botoşani în cadrul concursului „Urmaşii lui Moisil”.

Competiţia ce are toate parafele Ministerului Educaţiei de la București a convocat peste 80 de tineri pasionaţi de info din 27 de judeţe ale României, dar și din R. Moldova.

Motivul organizării pentru a doua oară la Botoşani pare să fie legat de botoşăneanul Adrian Panaete, coordonatorul loturilor naţionale de juniori şi seniori în ale informaticii, structurile din care fac parte cei mai cei din ţară.

Profesor la Colegiul Naţional „A.T.Laurian”, acesta a salutat după concursul de sâmbătă comportarea foarte bună a tuturor participanţilor, dar mai ales a echipei din Chişinău, de la Liceul „Orizont”, cea care, sub coordonarea profesorului Sergiu Corlat, a obţinut două premii I şi o menţiune.

Competiţia s-a desfăşurat pe categorii de vârstă, concurenţii având de rezolvat două probleme de informatică în maximum trei ore. Au câştigat cei care au soluţionat cerinţele în cel mai scurt timp, câştigătorul trofeului „Urmaşii lui Moisil” fiind Matei Tinca de la Colegiul de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti. Şi botoşănenii s-au prezentat foarte bine, Cezar Trişcă Vicol de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” obţinând premiul I la categoria celor de clasa a XI-a, transmite monitorulbt.ro.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
03.07.2020 09:33 Nicolae Negru Nicolae Negru // În impas, regimul Do...

02.07.2020 09:35 Ziarul National Alecu Reniță: Cei care cunoaşteţi pla...

01.07.2020 13:56 Ziarul National Vasile Nedelciuc: OPRIȚI CĂRUȚAȘUL

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md