14:54:05 21.09.2019
 
Stiri

Îndemnul Maiei Sandu, de Ziua Limbii Române: „Vorbiți-le copiilor astăzi despre limba română, spuneți-le că limba română ne definește ca neam și ca identitate”

Politică 31.08.2019 15:32 Vizualizări1271 Autor: Ziarul National
Îndemnul Maiei Sandu, de Ziua Limbii Române: „Vorbiți-le copiilor astăzi despre limba română, spuneți-le că limba română ne definește ca neam și ca identitate”

Premierul Maia Sandu îi îndeamnă pe cetățeni să fie mândri că vorbesc limba română.

Într-un mesaj dedicat sărbătorii naționale Ziua Limbii Române, marcată pe 31 august, Maia Sandu susține că cel mai frumos monument pe care-l putem face limbii române este să o vorbim corect, să ne îmbogățim limbajul, să citim cărți românești și să promovăm cultura românească.

„Limba română nu are nevoie de monumente, ea nu cere nimic de la vorbitorii ei. Noi avem nevoie de limba română pentru că în ea am crescut ca oameni. Pentru că limbajul reprezintă mai mult decât un instrument de comunicare cu celălalt, el ne definește ca ființe umane. Coerența și creativitatea noastră în limbaj sunt, de fapt, coerența și creativitatea noastră în gândire. Vorbind frumos, gândim frumos și, respectiv, devenim oameni frumoși”, susține premierul.

Maia Sandu adaugă faptul că sărbătoarea Ziua Limbii Române este și un prilej bun de a ne aduce aminte „cum este să rămâi fără limba ta, iar câștigarea dreptului de a scrie cu grafie latină și de a reveni în spațiul limbii române a fost o restabilire a demnității noastre și a identității poporului nostru”.

„Vorbiți-le copiilor astăzi despre limba română, citiți împreună o poezie de Eminescu, Vieru, Matcovschi sau Naum, ascultați împreună un cântec de Doina și Ion, spuneți-le că limba română ne definește ca neam și ca identitate între alte popoare, explicați-le că toate limbile au farmecul lor și că suntem cu atât mai bogați cu cât mai multe limbi cunoaștem. Și mergeți împreună cu familia la Salonul Internațional de Carte Bookfest!”, este îndemnul Maiei Sandu.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Stiri relevante

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
20.09.2019 09:15 Nicolae Negru Octavian Țîcu și idila electorală înt...

16.09.2019 09:27 Nicolae Negru O sută de zile cu Dodon sau restabili...

13.09.2019 09:10 Nicolae Negru Maia Sandu va merge la Moscova de bun...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de acord ca R. Moldova să-i ofere „o autonomie foarte puternică” Transnistriei, așa cum a anunțat președintele Igor Dodon, ca soluție pentru reglementarea conflictului transnistrean?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md