15:55:07 17.11.2018
 
Stiri

În loc să trateze, ÎMBOLNĂVEAU oamenii: Ce făceau doi medici din R. Moldova

Social 19.05.2017 10:00 Vizualizări12214 Autor: Ziarul National

Un medic narcolog din cadrul unui spital raional din nordul ţării şi un medic-rezident din cadrul unui spital din municipiul Chişinău au fost reținuți, pe 17 mai curent, de oamenii legii, alături de alte trei persoane, fiind suspectați că fac parte dintr-o grupare infracțională implicată în distribuirea diferitor tipuri de droguri.

Medicii sunt suspectați că ar fi eliberat reţete ştampilate şi semnate, fără însă a fi completate. Ulterior, aceștia le transmiteau capului grupării criminale, după care ultimul, împreună cu alţi doi complici, introduceau în conţinutul acestora denumirile preparatelor cu efect psihotrop şi în baza acestora procurau medicamentele respective din farmacii, pentru ca ulterior să le realizeze consumatorilor de droguri contra plată.

La domiciliile şi în birourile de serviciu ale bănuiţilor au fost depistate şi ridicate droguri (aproximativ jumătate de litru de metadonă, haşiş, amfetamină, pastile „Subutex”, pastile cu efect psihotrop, rețete medicale ștampilate, cântare de scară medie, telefoane mobile care ar fi folosite în activitatea infracțională, o armă de vânătoare cu țeava lisă, deţinută ilegal, muniţii.

În total au fost scoase din circuit ilegal droguri în sumă de 650 000 de lei.Totodată, la domiciliul unuia dintre medici au fost depistate mijloace băneşti în sumă de peste 70 000 de lei, care, presupun polițiștii, provin din această activitate infracţională.

Dacă vor fi găsiți vinovați, bănuiţii riscă să facă închisoare până la 15 ani.

Merită și prietenii tăi să știe ASTA!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
16.11.2018 12:00 Ziarul National Victor Chirilă // Cine e de vină că R...

16.11.2018 09:21 Nicolae Negru Plahotniuc crede că Europa e proastă?

12.11.2018 09:18 Nicolae Negru O altă perspectivă asupra furtului mi...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Majoritatea sondajelor de opinie arată că doar patru partide ar putea accede în Parlament la alegerile din februarie 2019, iar următoarea guvernare ar putea fi de coaliție. Ce alianțe postelectorale ar fi benefice pentru viitorul R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md