09:44:41 26.05.2020
 
Stiri

IMPORTANT pentru directorii și directorii adjuncți ai instituțiilor de învățământ din R. Moldova: Decizia aprobată astăzi la Parlament

Social 19.09.2019 16:43 Vizualizări24604 Autor: Ziarul National
IMPORTANT pentru directorii și directorii adjuncți ai instituțiilor de învățământ din R. Moldova: Decizia aprobată astăzi la Parlament
Poză simbol


Conducătorii instituțiilor de învățământ și cadrele didactice cu funcții de conducere vor putea să desfășoare activitate didactică în limita la 0,5 din norma didactică, după ce parlamentul a aprobat astăzi, în două lecturi, un proiect de lege care prevede acest lucru.

Autorii proiectului susțin că proiectul a fost aprobat la solicitarea sindicatelor din ramura educației în contextul reformei salarizării în sectorul bugetar, aprobată anul trecut. Astfel, conducătorii acestor instituții au fost descurajați să mai ocupe funcțiile respective, fiind remunerați, în unele cazuri, mai prost ca subalternii.

„Modificarea propusă este una de urgență, care vine să rezolve problema imediată care s-a creat în instituțiile noastre de învățământ – directorii adjuncți renunță la funcții și optează pentru revenirea la activitatea didactică deplină”, se menționează în nota informativă a proiectului.

În prezent, potrivit prevederilor legale, directorii și directorii adjuncți pot desfășura activitate didactică în limita la 0,25 din norma didactică. Respectiva normă e prevăzută în Legea privind sistemul unitar de salarizare în sectorul bugetar, aprobată de Parlament în 2018.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..

Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.05.2020 09:25 Nicolae Negru Nicolae Negru // Geopolitica intrând ...

22.05.2020 15:28 Ziarul National Victor Chirilă, directorul APE: R. Mo...

22.05.2020 09:34 Nicolae Negru Nicolae Negru // Numai protejându-l p...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md