03:37:24 16.05.2021
 
Stiri

Posesorii de telefoane cu Android mai vechi de versiunea 7.1.1 ar putea rămâne în 2021 cu accesul blocat la site-urile web accesate prin conexiuni securizate

Actualitate 10.11.2020 07:29 Vizualizări3055 Autor: Ziarul National
Posesorii de telefoane cu Android mai vechi de versiunea 7.1.1 ar putea rămâne în 2021 cu accesul blocat la site-urile web accesate prin conexiuni securizate


Posesorii de telefoane cu Android mai vechi de versiunea 7.1.1 ar putea rămâne în 2021 cu accesul blocat la site-urile web accesate prin conexiuni securizate (majoritatea).

Potrivit informațiilor scoase la iveală de Android Police, unul dintre furnizorii certificatelor de securitate (root certificate) preinstalate pe dispozitive cu Android până la versiunea 7.1.1 va înceta să le mai recunoască autenticitatea, făcând imposibilă validarea conexiunilor securizate inițiate cu multe din site-urile web întâlnite pe internet, informează go4it.ro.

Problema pornește de la faptul că furnizorul IdenTrust a fost între timp achiziționat de o altă companie numită Let’s Encrypt, cea din urmă convenind pentru semnarea certificatelor de securitate DST Root X3 emise de prima companie doar până la data de 1 septembrie 2021, noul proprietar emițând deja certificate de securitate bazate pe formatul propriu ISRG Root X1 root.

Este o schimbare cu ample consecințe, având în vedere faptul că o treime din toate domeniile web încă se bazează pe certificatele IdenTrust. Dar, din moment ce versiunile mai vechi de Android și alte platforme software neactualizate nu vor mai recunoaște certificatele de securitate expirate, situația riscă să devină o problemă de compatibilitatea cu efecte majore, având în vedere faptul că dispozitivele vizate nu sunt chiar atât de vechi (fabricate începând cu anul 2016).

Dacă o alternativă oficială nu este oferită între timp utilizatorilor de Android ale căror dispozitive nu mai au acces la actualizări firmware, o posibilă soluție ar putea fi folosirea browserului Firefox, acesta fiind singurul (deocamdată) care se bazează pe o sursă proprie de certificate de securitate, alternativă la cea inclusă cu sistemul Android.

Potrivit datelor furnizate de compania Let’s Encrypt, aproximativ 34% dintre dispozitivele Android rulează o versiune mai veche decât 7.1.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Sisteme SSM
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
14.05.2021 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cum a încercat Maia ...

10.05.2021 09:08 Nicolae Negru Nicolae Negru // Apel către Traian Bă...

07.05.2021 09:35 Nicolae Negru Nicolae Negru // Unire pe stânga, ego...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum credeți că trebuie să se prezinte partidele de dreapta la alegerile parlamentare anticipate de pe 11 iulie 2021?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md