22:20:57 22.09.2019
 
Stiri

Guvernul de la Chișinău şi-a RESTABILIT drepturile asupra unui sanatoriu din Ucraina

Economie 23.05.2019 14:39 Vizualizări1066 Autor: Ziarul National
Guvernul de la Chișinău şi-a RESTABILIT drepturile asupra unui sanatoriu din Ucraina

Guvernul Moldovei şi-a restabilit drepturile asupra sanatoriului „Moldova” din Odesa cu ajutorul instanţelor ucrainene.

Potrivit presei din Ucraina, citată de „Infotag”, decizia a fost luată de Curtea de Apel Sud-Vest a Ucrainei, unde s-a adresat Cancelaria de Stat a Moldovei, care a cerut anularea deciziei anterioare a instanţei din regiunea Odesa prin care sanatoriul „Moldova” a fost înregistrată ca proprietate ucraineană în anul 2018.

În anul 2008, întreprinderea „SDY-INVEST GRUP” SRL a încheiat un contract de vânzare-cumpărare a sanatoriului cu Agenția Proprietății Publice din cadrul Ministerului Economiei și Comerțului al R. Moldova. După ce a plătit doar jumătate din cost, compania, prin intermediul instanțelor, a înregistrat obiectul drept proprietate a sa. În 2011, Curtea Supremă de Justiție a Moldovei a anulat decizia privind privatizarea sanatoriului „Moldova” și l-a inclus în lista obiectelor de privatizare. Conform legislaţiei, până la achitarea integrală a costului proprietății și până la îndeplinirea integrală a obligațiilor de post-privatizare în baza contractului de vânzare, cumpărătorul nu are dreptul să înstrăineze sau să transmită obiectul contractului fără acordul scris al vânzătorului.

Între timp, „SDY-INVEST GRUP” a vândut de mai multe ori sanatoriul, terenul și alte obiecte pe teritoriul său, iar Guvernul Moldovei aşa şi nu a primit restul banilor. În plus, noul proprietar nu a plătit creditele la două bănci, deși trebuia să facă acest lucru conform contractului.

În afară de returnarea bunului în proprietatea Guvern, de la compania „SDY-INVEST GRUP” SRL va fi percepută în favoarea Cancelariei de Stat suma de 38 250 de grivne sau aproximativ 1 250 de euro drept cheltuieli de judecată.

Decizia poate fi atacată la Curtea Supremă a Ucrainei.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
20.09.2019 09:15 Nicolae Negru Octavian Țîcu și idila electorală înt...

16.09.2019 09:27 Nicolae Negru O sută de zile cu Dodon sau restabili...

13.09.2019 09:10 Nicolae Negru Maia Sandu va merge la Moscova de bun...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de acord ca R. Moldova să-i ofere „o autonomie foarte puternică” Transnistriei, așa cum a anunțat președintele Igor Dodon, ca soluție pentru reglementarea conflictului transnistrean?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md