09:56:35 20.04.2024
Stiri

Grup de formatori de opinie specializați pe probleme de securitate internațională din România, vizită la Ministerului Apărării din R. Moldova

Actualitate 23.03.2023 12:22 Vizualizări906 Autor: Ziarul National
Grup de formatori de opinie specializați pe probleme de securitate internațională din România, vizită la Ministerului Apărării din R. Moldova


Un grup de formatori de opinie specializați pe probleme de securitate internațională din România a efectuat miercuri o vizită la sediul Ministerului Apărării de la Chișinău.

În cadrul acesteia, delegația română, compusă din colonel (r) dr. Ion Petrescu, Sarmiza Andronic, Tudor Curtifan, Cristian Barna, Raluca Olteanu, a fost informată despre prioritățile instituției de apărare a republicii noastre, documentele de politici în domeniu și contribuția Republicii Moldova la securitatea internațională prin participarea în misiuni internaționale de menținere a păcii.

Principalele teme de discuție au vizat colaborarea dintre Ministerul Apărării al Republicii Moldova și Ministerul Apărării Naționale din România, evaluarea crizei în actualul context geopolitic tensionat din regiune, dar și perspectivele privind parcursul proeuropean al Republicii Moldova și sprijinul României la acest capitol.

La Chișinău, grupul de formatori de opinie a avut întâlniri cu profesorii și studenții de la Academia Militară „Alexandru cel Bun”, precum și reprezentanți ai organizațiilor societății civile din domeniul securității și apărării - Platforma pentru Inițiative de Securitate și Apărare (PISA), Institutul de Cercetări Juridice, Politice și Sociologice, Asociația Politicii Externe (APE), Centrul de Informare și Documentare NATO.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md