#GrabYourWallet - Mişcare de BOICOTARE a afacerilor familiei Trump


Deciziile preşedintelui american Donald Trump, mai ales cea legată de imigraţie, nu au fost deloc bine primite nici de o serie de mari companii americane. Mai multe au renunţat la colaborarea cu familia Trump.
Mişcarea de boicotare a afacerilor familiei Trump are şi un nume în mediul online: #GrabYourWallet. Acesteia i s-au alăturat, conform Business Insider, multe companii, printre care Uber, Macy's, Home Shopping Network sau Shoes.com.
După ce Uber a fost criticat şi boicotat, fiind acuzat că a încercat să profite de pe urma protestelor taximetriştilor, în urmă ordinului lui Trump împotriva imigranților, Travis Kalanick, CEO al companiei, a anunţat că demisionează.
Şi compania Nordstorm a anunţat că nu mai comercializează produse sub brandul Ivanka Trump. Deşi compania a anunţat că renunţă periodic la anumite branduri, e de notorietate o scrisoare trimisă de un cumpărător, în octombrie, care cerea renunţarea la produsele comercializate sub brandul Ivanka Trump, numindu-le „toxice” şi cerând ca Nordstorm să nu le mai comercializeze.
Lanţul de magazine Macy's a renunţat să mai vândă articole vestimentare din linia Donald Trump, fiind vorba despre costume, cravate şi accesorii. Acest lucru s-a întâmplat încă din 2015, când Trump i-a catalogat pe imigranţii din Mexic că fiind „violatori”.
Retailerul Neiman Marcus a renunţat de asemeni să mai comercializeze obiectele lansate sub brandul Ivanka Trump. Ultimele astfel de produse, nişte bijuterii, au fost la vânzare în ianuarie. De la sfârşitul lunii, acestea nu mai sunt oferite cumpărătorilor.
La fel a procedat şi Shoes.com, un magazin online din Canada care comercializează încălţăminte. Acesta a renunţat încă din noiembrie la încălţămintea produsă sub brandul Ivanka Trump.
La fel au procedat şi Belk, care a renunţat să mai vândă încălţăminte şi genţi Ivanka Trump din weekend, Wayfair, care comercializează mobilă şi obiecte de decoraţiuni pentru casă, Bellacor, cu acelaşi obiect de activitate, sau ShopStyle.
Circa 100 de companii au contestat decretul anti-imigranţi al lui Trump. Printre acestea se află Apple, Google şi Microsoft.
Sursa: ziare.com











































































