15:08:17 25.07.2024
Stiri

GALERIE FOTO // „Faimosul” restaurant „Golden Nica” – focar de infecție

Important 09.09.2013 14:15 Vizualizări8774 Autor: Ziarul National
GALERIE FOTO // „Faimosul” restaurant „Golden Nica” – focar de infecție


Restaurantul „Golden Nica”, care a nimerit în atenția opiniei publice grație faptului că  aici, în decurs de două săptămâni, au avut loc intoxicații în masă a invitaților la trei petreceri, pare să aibă mari probleme privind respectarea condițiilor sanitare.

Patronii restaurantului respectiv nu doar au ignorat decizia Centrului de Sănătate Publică de a nu mai organiza petreceri după incidentul din 31 august curent, dar nici nu se îngrijesc să transporte gunoiul acumulat.

Au pus lacăte la toate porțile, nu răspund la telefoane și au îngrădit accesul spre restaurantul unde s-au intoxicat peste 60 de oameni. Cele trei porți care duc spre intrarea în sala de nunți „Golden Nica” din sectorul Poșta Veche al capitalei au fost zăvorâte astăzi de către agentul economic. Administrația nu a lăsat nicio posibilitate de a contacta cu managerii de la sală. La numărul de telefon afișat pe bannerul de lângă intrare nu ne-a răspuns nimeni, iar sonerie nici nu există.

Lângă sala de banchete am găsit o familie tânără din Strășeni, care a venit „să vadă ce reprezintă restaurantul”. Tinerii au nuntă în luna mai și își caută un local unde să petreacă. Cei doi, împreună cu părinții, au așteptat minute în șir să iasă cineva de la sală să vorbească cu ei. „Nu am știut că despre acest restaurant este vorba. Doamne ferește, haidem acasă mai repede”, a exclamat soacra mare.

Angajații unei firme cu sediul lângă restaurantul cu pricina spun că au văzut oameni de dimineață în restaurant, dar că „stau închiși” înăuntru. „Veniți deseară, ei de obicei lucrează mai mult seara, atunci ei au nunți”, ne spune un bărbat. Nici acesta nu știa că la „vecini” s-au intoxicat petrecăreții care au sărbătorit la acest sfârșit de săptămână.„Eu am lucrat în weekend, am auzit muzică la ei, au făcut nuntă oamenii, tot normal acolo”, ne asigură angajatul firmei din vecinătatea restaurantului.

Amintim că un bărbat a murit ieri-seara, după ce s-a intoxicat cu bucate consumate la o nuntă, petrecută sâmbăta trecută la „Golden Nica”. După nunta cu pricina, alte 27 de persoane au ajuns la spital. Cu doar o săptămână înainte, alte aproape 50 de persoane s-au intoxicat după ce au sărbătorit în același restaurant.  

Tatiana Scutaru


Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.07.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Democrația urâtă și ...

19.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Trilaterala

15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md