23:39:52 29.05.2020
 
Stiri

„Golden Nica” a rămas fără licență: 72 de persoane infestate cu Salmonella

Social 20.09.2013 13:48 Vizualizări2043 Autor: Stela Mihailovici
„Golden Nica” a rămas fără licență: 72 de persoane infestate cu Salmonella


Restaurantul „Golden Nica" a rămas fără autorizație de funcționare după ce 108 persoane s-au intoxicat cu bucatele servite la trei nunți organizate în local pe 31 august și pe 6 septembrie.

Potrivit Direcţiei comerţ, alimentaţie publică şi prestări servicii a Primăriei, cu câteva zile în urmă a expirat autorizația de funcționare pe care o avea restaurantul, iar autoritățile municipale au refuzat să le elibereze un alt document.

„Autorizațiile respective se perfectează de obicei pentru un an. În acest caz, actul a expirat acum câteva zile și noi nu-l vom prelungi până nu va fi anulat ordinul Centrului de Sănătate Publică prin care le-a fost interzis să activeze”, a declarat pentru Ziarul NAȚIONAL șeful adjunct al Direcției municipale comerț, Valentina Constantinov.

Ministerul Sănătății a făcut publice astăzi ultimele rezultate de laborator în cazul infestării cu Salmonella după nunțile organizate la „Golden Nica”. Din cele 108 persoane care au avut o intoxicație alimentară, în cazul a 72 de persoane a fost confirmată bacteria Salmonella, inclusiv la nouă angajați ai localului.

Conform rezultatelor investigaţiilor de laborator la indicii sanitaro-microbiologici, în semifabricatul „piept de găină crud” folosit la prepararea bucatelor a fost depistată Salmonella enteritidis. Pe 10 septembrie, specialiștii au inspectat depozitele a doi agenți economici care au furnizat localului materia primă și au preluat șase probe din carne. În urma testelor, microflora patogenă nu a fost depistată. „Contaminarea cărnii a avut loc în incinta restaurantului, ca urmare a nerespectării condiţiilor de păstrare a materiei prime şi finite, încălcarea fluxurilor tehnologice şi nerespectarea igienei personale de către angajaţii întreprinderii”, concluzionează specialiștii de la Ministerul Sănătății.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.05.2020 09:08 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce va pierde Dodon

25.05.2020 09:25 Nicolae Negru Nicolae Negru // Geopolitica intrând ...

22.05.2020 15:28 Ziarul National Victor Chirilă, directorul APE: R. Mo...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md