21:27:28 17.04.2024
Stiri

FOTO, VIDEO // Cum arată CASA lui Klaus Iohannis

Reportaj 14.03.2017 19:58 Vizualizări4611 Autor: Ziarul National
FOTO, VIDEO // Cum arată CASA lui Klaus Iohannis sursa: one.ro


Probabil că mulţi dintre noi ne întrebăm, la un moment dat, unde locuieşte preşedintele ţării, Klaus Iohannis, sau cum arată locurile în care stau foştii preşedinţi ai României, Traian Băsescu, Ion Iliescu şi Emil Constantinescu.

Numitorul comun al acestor „enigme” îl reprezintă zona Primăverii, malul Lacului Floreasca … unde o simplă casă costă cât vreo treizeci de apartamente dintr-un cartier muncitoresc.

Actualul Şef al Statului are la dispoziţie o vilă de peste 1000 m2, cu două etaje, terasă şi grădină. De asemenea, preşedintele se relaxează vara la umbra unor palmieri aduşi de la Marea Mediterană, are un teren de tenis, un ponton, o remiză pentru bărci, dar şi un patinoar.

„În acest cartier, înainte de anii ’90, nu putea să între un om obişnuit. De ce? Fiindcă aici era reşedinţa lui Nicolae Ceauşescu. În acest loc aveau acces doar Nicolae Ceauşescu, familia lui şi demnitarii apropiaţi”, ne povesteşte fostul senator Marius Marinescu.

Din 2014, când şi-a început mandatul, actualul preşedinte a mai stat în două case de protocol. A aşteptat consolidarea clădirii în care locuieşte acum, operaţiune în care s-a investit mai bine de 1 milion de euro.

„Eu vă spun ce era înainte de 1989. Dacă trecem de aceste porţi găsim, la demisol, o cramă, parter, etaj, în subsol, la circa 10 metri adâncime, este un buncăr antiaerian, construit de pe timpul lui Gh. Gheorghiu – Dej, care este funcţional şi care poate să fie folosit de Klauss Iohannis, în caz de război.

Acest buncăr are legătură cu Palatul Cotroceni, cu Palatul Victoria, Casa Scânteii, prin nişte tuneluri circulabile cu maşina”, spune Marius Marinescu.

Pe domeniul din buricul Capitalei sunt nu una, ci două vile în care, pe vremuri erau cazaţi cei mai odioşi dictatori ai lumii, de la Saddam Hussein şi Hosni Mubarak, până la generalul Muammar Gaddafi.

Tot în buricul Capitalei fostul preşedinte Emil Constantinescu are o vila de protocol primită de la Guvernul Tăriceanu. Imobilul se află la doi paşi de Arcul de Triumf şi are o valoare de peste 2 milioane de euro.Video aici!

Sursa: one.ro


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md