21:56:52 05.03.2021
 
Stiri

Programul „Capital matern”, inițiat de Ilan Șor, va funcționa și în 2021: „Datorită proiectului natalitatea în municipiul Orhei a crescut de două ori”

Actualitate 25.01.2021 12:38 Vizualizări636 Autor: Ziarul National
Programul „Capital matern”, inițiat de Ilan Șor, va funcționa și în 2021: „Datorită proiectului natalitatea în municipiul Orhei a crescut de două ori” partidulsor.md


„Programele sociale care aduc beneficii importante pentru cetățeni, elaborate și implementate de către deputatul Ilan Șor, la Orhei, vor funcționa și în 2021. Printre acestea se numără și programul „Capital matern”, datorită căruia natalitatea, la Orhei, a crescut de două ori. Decizia ca acest proiect să fie pus în aplicare și pe parcursul acestui an a fost luată recent, de către Consiliul municipal Orhei”, se arată într-un comunicat de presă al Partidului „ȘOR”.

Sursa citată menționează că, în cadrul programului „Capital matern”, sute de familii tinere au beneficiat și se vor bucura în continuare de indemnizații unice la nașterea copilului. Astfel, la nașterea primului copil se acordă suma de 7000 de lei, iar pentru următorii copii se oferă câte 10 000 de lei. Familiilor cu gemeni le revine suma de 14 000 de lei.

Adoptarea deciziei privind continuarea proiectului a fost salutată de deputatul Ilan Șor, liderul Partidului „ȘOR” și primarul de onoare al municipiului Orhei. „Mă bucur pentru orheieni că au norocul să aibă o administrație responsabilă, care continuă programele în interesul oamenilor. Mă onorează că acest program „Capital matern”, pe care le-am elaborat și lansat la Orhei împreună cu echipa mea încă în 2015, va ajuta și în acest an sute de familii tinere. Noi ajutăm oamenii cu fapte concrete, nu cu vorbe deșarte”, a menționat Șor.

Autoritățile de la Orhei susțin că acest program reprezintă un sprijin real pentru familiile tinere și are scopul de a stopa declinul demografic. „Datorită proiectului „Capital matern”, în ultima perioadă, natalitatea în municipiul Orhei a crescut de două ori. Nu ne-a oprit nici pandemia, nici criza economică, așa că vom continua să susținem tinerele familii. Oamenii trebuie să cunoască faptul că Primăria Orhei continuă toate proiectele sociale care au fost inițiate în 2015”, a declarat Pavel Verejanu, primarul municipiului Orhei.

În 2020, aproximativ 400 de familii au beneficiat de indemnizații în cadrul proiectului „Capital Matern”.

Programul „Capital matern”, elaborat de Ilan Șor, este implementat la Orhei din 2015, iar în comuna Jora de Mijloc - din 2018, după ce conducerea administrației locale a fost preluată de vicepreședintele Partidului „ȘOR”, Marina Tauber.

Autoritățile municipiului Orhei implementează, însă, mai multe programe de susținere a copiilor și familiilor, mai arată sursa citată. „În municipiu sunt modernizate capital grădinițele, iar micuții beneficiază de un sistem nou de alimentație de tip catering, bucatele pentru copii sunt preparate în condiții de restaurant. De asemenea, la Orhei este derulat programul „Locuințe sociale” pentru tinerii specialiști și angajații din sfera bugetară”.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Rebecca 25.01.2021 18:19

Când l-am găsit pe Dr.Wealthy, aveam nevoie disperată de a-l aduce înapoi pe fostul meu iubit. M-a lăsat pentru o altă femeie. S-a întâmplat atât de repede și nu am avut niciun cuvânt de spus în situație. El m-a abandonat după 3 ani fără nicio explicație. L-am contactat pe Dr.Wealthy și El mi-a spus ce trebuie să fac înainte ca el să mă poată ajuta și am făcut ceea ce mi-a spus, după ce i-am oferit ceea ce dorea, el a aruncat o vrăjeală de dragoste pentru a ne ajuta să ne reunim din nou. La scurt timp după ce și-a făcut vraja, iubitul meu a început din nou să-mi trimită mesaje text și s-a simțit oribil pentru ceea ce tocmai m-a supus. A spus că sunt cea mai importantă persoană din viața lui și el știe asta acum. Ne-am mutat împreună și el a fost mai deschis față de mine decât înainte și a început să petreacă mai mult timp cu mine decât înainte. De când Dr.Wealthy m-a ajutat, partenerul meu este foarte stabil, fidel și mai aproape de mine decât înainte. Îl recomand cu drag pe Dr.Wealthy oricui are nevoie de ajutor. E-mail: wealthylovespell@gmail.com. Sunați-l sau adăugați-l pe WhatsApp prin: +2348105150446 PAGINA BLOGUL Dr.Wealthy: Blog: https://wealthylovespell.blogspot.com

Comentarii
României îi pasă
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
05.03.2021 09:26 Nicolae Negru Nicolae Negru // Calea constituțional...

01.03.2021 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce tac ambasadorii

26.02.2021 09:17 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să așteptăm primăvar...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce credeți că trebuie să facă președintele Maia Sandu în continuare, după ce Curtea Constituțională i-a anulat decretul de nominalizare repetată a Nataliei Gavrilița la funcția de premier?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md