07:25:33 01.12.2020
 
Stiri

FOTO // Partidul „ȘOR”: „Ne ținem de cuvânt. Drumurile din Lopatna, reabilitate pentru prima dată”

Partide/Comunicate 01.08.2018 12:40 Vizualizări1530 Autor: Ziarul National
FOTO // Partidul „ȘOR”: „Ne ținem de cuvânt. Drumurile din Lopatna, reabilitate pentru prima dată”


„Comuna Jora de Mijloc, tot mai aproape de a deveni o localitate de vis pentru mulți alți locuitori ai țării. Locuitorii din Lopatna, comuna Jora de Mijloc, se pot bucura acum de drumuri mai bune. În localitate au fost date în exploatare cele cinci artere principale care duc la instituțiile din sat și care nu au fost asfaltate niciodată. Dacă până acum, sătenii erau nevoiți să meargă prin noroi până la genunchi, de acum încolo, oamenii se pot bucura de drumuri bune, cu semne de circulație”, se arată într-un comunicat de presă al formațiunii.

La evenimentul de inaugurare a fost prezent primarul de Orhei și președintele Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, cel care s-a angajat să schimbe infrastructura din localitate, primarul comunei Jora de Mijloc, Marina Tauber, dar și oaspeți.

Sursa citată precizează că Ilan Șor a fost întâmpinat cu pâine și sare, iar sătenii s-au bucurat de un concert pe măsură, cu participarea mai multor interpreți autohtoni. Copii s-au distrat cu clovni, iar seara a culminat cu un show de focuri de artificii.

„Vom face din comuna Jora de Mijloc o comună de vis. O comună cu drumuri frumoase, cu iluminat stradal, cu parcuri și cel mai important, o comună cu un buget mare. Eu întotdeauna spun că nu voi construi Europa, eu voi construi Moldova pentru că avem țara noastră, tradițiile noastre și trebuie să o construim așa cum vrem noi ca ea să fie”, a declarat Șor.

Primarul comunei Jora de Mijloc, Marina Tauber, susține că este „un eveniment istoric”. „Lopatna nu a văzut atâta asfalt. Eu sunt bucuroasă să văd zâmbetele copiilor și locuitorilor care au la ziua de astăzi posibilitatea să iasă din case chiar dacă plouă, chiar dacă timpul de afară nu este favorabil”.

Drumul inaugurat, care are o lungime de 2 km și până acum nu a fost asfaltat niciodată, duce spre grădiniță. Proiectul a presupus acoperirea arterelor cu un strat de pietriș de 15 cm și cu 6 cm de asfalt. Pentru finisarea lucrărilor au fost utilizate 560 de metri cubi de pietriș și 1.200 de tone de asfalt. Circa 30 de muncitori au lucrat la asfaltarea porțiunii.

„În mai puțin de o lună, vicepreședinta Partidului „ȘOR„, Marina Tauber, primarul comunei Jora de Mijloc, a reușit implementarea mai multor proiecte sociale. Până la renovarea drumului din Lopatna, satul a fost dotat cu iluminare stradală pe timp de noapte în proporție de 100%. Marina Tauber a învins la alegerile locale noi din comuna Jora de Mijloc din primul tur, cu peste 60% din voturi. Platforma electorală a Marinei Tauber presupune modernizarea totală a infrastructurii locale, reparația capitală a drumurilor, instalarea unui sistem de iluminat stradal, deschiderea magazinelor și farmaciilor sociale, precum și investiții în economia Jorei de Mijloc. Ea i-a asigurat pe locuitorii comunei că Jora de Mijloc, va deveni, timp de un an, o localitate model pentru R. Moldova. Această promisiune a fost garantată personal de Ilan Șor”, se mai arată în comunicatul formațiunii.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

Comentarii
României îi pasă
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
30.11.2020 09:15 Nicolae Negru Nicolae Negru // La mulți ani, România!

27.11.2020 09:27 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cine să-l sfătuiască...

23.11.2020 09:15 Nicolae Negru Nicolae Negru // Noii neutraliști

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că Guvernul Chicu trebuie să-și continue activitatea și după ce Maia Sandu a câștigat funcția de președinte al R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md