07:14:34 01.12.2020
 
Stiri

FOTO // Partidul „ȘOR” susține că transformă comuna Jora de Mijloc într-una „de vis”

Partide/Comunicate 30.11.2018 15:59 Vizualizări1000 Autor: Ziarul National
FOTO // Partidul „ȘOR” susține că transformă comuna Jora de Mijloc într-una „de vis”


Încă 20 de familii din satele Jora de Sus, Jora de Jos, Jora de Mijloc și Lopatna au primit indemnizații a câte 7 și 10 mii de lei pentru fiecare nou-născut. Alocațiile, care reprezintă un supliment la indemnizațiile oferite de stat și provin din fondul A.O. „Pentru Orhei”, au fost înmânate de primarul localității, Marina Tauber.

Potrivit unui comunicat de presă al Partidului „ȘOR”, tinerele familii au primit alocațiile majorate după ce, în luna iulie a acestui an, alte 15 mămici din comuna Jora de Mijloc au beneficiat de astfel de indemnizații.

Primarul Marina Tauber a accentuat că realizarea acestui proiect în comuna pe care o administrează de mai puțin de jumătate de an este încă o dovadă a realizării promisiunilor făcute locuitorilor în campania electorală.

„Capitalul matern este o promisiune din programul meu, care a fost prezentat locuitorilor din comună. Oferim acest sprijin tinerilor familii pentru că ne dorim să îmbunătățit situația demografică din țara noastră. Partidul Politic „ȘOR” repară drumuri, iluminează străzile, realizează alte proiecte de menire socială, dar vrem să avem pentru cine le face. Din acest motiv, peste tot unde formațiunea noastră politică este și va fi la guvernare, vom implementa proiectul privind capitalul matern”, a accentuat primărița Marina Tauber.

Sursa citată menționează că proiectul privind capitalul matern este o inițiativă a primarului de Orhei, Ilan Șor, președintele Partidului „ȘOR” și prevede alocarea a câte 7000 de lei pentru primul nou-născut și câte 10 000 de lei pentru următorii copii.

De asemenea, în localitatea administrată de Marina Tauber au început și lucrările de reabilitare a unor noi porțiuni de drum. Este vorba de doi kilometri de drum în satul Jora de Mijloc și o altă porțiune în localitatea Jora de Sus.

Aceasta a mers la fața locului pentru a verifica personal cum decurg lucrările. „Anume sătenii sunt cei care decid care drumuri sunt prioritare și trebuie reparate. Până acum am realizat practic aproape tot ce am promis în campania electorală: am asigurat iluminatul stradal, oferim capital matern și reparăm drumuri. Facem totul pentru oameni”.

Un alt proiect de menire socială este „Estrada de Vară”, a cărei construcție a început în localitatea Jora de Sus. Chiar dacă afară este frig, lucrările de reconstrucție și modernizare sunt pe ultima sută de metri. Aici au fost pavate alei și amenajate zone verzi. De asemenea, au fost instalate bănci și tomberoane. Terenul de joacă pentru copii a fost reamenajat și diversificat cu noi piese și tobogane.

„Estrada de vară ne va fi de mare ajutor în localitate. Aici preconizăm să organizăm evenimente culturale, concerte, seminare. Astfel de Estrade am construit și în alte localități din comună”, a mai adăugat primarul comunei, Marina Tauber.

Marina Tauber a devenit primarul comunei Jora de Mijloc în urma scrutinului local din luna mai, obținând peste 60% din voturi. Platforma electorală a Marinei Tauber presupune „modernizarea totală a infrastructurii locale – reparația capitală a drumurilor, instalarea unui sistem de iluminat stradal, deschiderea magazinelor și farmaciilor sociale, precum și investiții în economia Jorei de Mijloc”. Tauber a promis locuitorilor comunei că în decurs de un an Jora de Mijloc va deveni o localitate model pentru R. Moldova, iar promisiunea a fost garantată personal de liderul Partidului „ȘOR”, primarul de Orhei, Ilan Șor.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

Comentarii
României îi pasă
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
30.11.2020 09:15 Nicolae Negru Nicolae Negru // La mulți ani, România!

27.11.2020 09:27 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cine să-l sfătuiască...

23.11.2020 09:15 Nicolae Negru Nicolae Negru // Noii neutraliști

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că Guvernul Chicu trebuie să-și continue activitatea și după ce Maia Sandu a câștigat funcția de președinte al R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md