00:25:13 30.09.2020
 
Stiri

FOTO // Mamele din Orhei continuă să primească ALOCAȚII de 7 000 și 10 mii de lei datorită unei inițiative lansate de Șor

Partide/Comunicate 17.01.2020 11:54 Vizualizări929 Autor: Ziarul National
FOTO // Mamele din Orhei continuă să primească ALOCAȚII de 7 000 și 10 mii de lei datorită unei inițiative lansate de Șor


Peste 50 de familii din municipiul Orhei au primit astăzi, 17 ianuarie, alocațiile suplimentare la nașterea copiilor, în cadrul programului „Capitalul matern”, lansat în anul 2015 de fostul primar al localității, Ilan Șor. Datorită acestui proiect, dar și a altor programe sociale realizate de echipa lui Șor pentru tinerele familii, natalitatea în municipiu a crescut cu 50%, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei Orhei.

Sursa citată menționează că reprezentanții administrației publice locale Orhei, alături de cei ai Asociației Obștești „Pentru Orhei”, au transmis îndemnizațiile suplimentare pentru cei 54 de nou-născuți. Primarul municipiul Orhei, Pavel Verejanu, dar și deputatul Partidului „ȘOR”, vicepreședintele formațiunii, Marina Tauber, i-au felicitat pe tinerii părinți.

De asemenea fostul primar Ilan Șor, inițiatorul proiectului, a transmis un mesaj de felicitare într-o intervenție live. Acesta le-a promis celor prezenți, dar și tuturor orheienilor, că va continua, împreună cu echipa sa, proiectele sociale și de infrastructură la Orhei.

„Vom finaliza reparația tuturor grădinițelor din orașul nostru, astfel încât copiii din Orhei să beneficieze de cele mai bune condiții. Voi face tot posibilul, împreună cu primarul orașului, președintele raionului, deputații din Parlament, ca voi toți să aveți condiții mai bune de viață. Vă iubesc mult și în curând voi fi alături de voi”, a at asigurări Ilan Șor.

Tinerele familii au adus mulțumiri autorităților locale, dar și inițiatorilor programului „Capitalul matern”, pentru sprijinul acordat, dar și pentru întreaga susținere de care beneficiază din partea administrației municipiului și raionului Orhei.

Potrivit datelor oferite de administrația publică locală, circa 2500 de familii din Orhei au beneficiat de alocația pentru nou născuți, în valoare de 7.000 de lei pentru primul copil și de 10.000 pentru următorii. Îndemnizația instituită la inițiativa lui Ilan Șor are ca scop stimularea creșterii natalității în oraș.

„Programul „Capitalul matern”, realizat împreună cu asociaţia obștească „Pentru Orhei”, și-a atins scopul, astfel încât rata natalității la Orhei a crescut cu 50% în ultimii ani. Este de menționat că în această localitate, tot la inițiativa fostului primar, sunt realizate și alte proiecte pentru tinerele familii, în special pentru cele cu venituri mici. Printre acestea sunt locuințele sociale, dar și magazinele sociale și farmaciile sociale. Ultimele două sunt implementate și în alte regiuni ale țării, la multiplele solicitări ale cetățenilor”, se arată în comunicat.

Primăria Orhei precizează că alocația pentru nou-născuți se acordă familiilor din Orhei care au viza de reședință și au locuit nu mai puțin de 12 luni până la nașterea copilului în municipiul Orhei. De asemenea, nou-născutul trebuie să fie înregistrat la OSC. Totodată, alocația trebuie solicitată în maximum șase luni de la nașterea copilului. Cererile de solicitare a indemnizației pot fi depuse la Primăria municipiului Orhei, Biroul de informare, pe numele viceprimarului pentru probleme sociale.

„Programul, care are drept scop sprijinirea tinerelor familii și, respectiv, creșterea natalității, este o premieră pentru R. Moldova, dar face parte dintr-o strategie mai amplă dezvoltată de autoritățile locale de la Orhei pentru modernizarea localității și îmbunătățirii condițiilor de trai. Pentru copiii la Orhei sunt modernizate capital grădinițele, fiind implementat și un sistem nou de alimentație de tip catering, astfel încât bucatele sunt preparate în condiții de restaurant și corespund celor mai înalte standarde în domeniu. Partidul Politic „ȘOR” vrea sa implementeze aceste proiecte extrem de utile pentru cetățeni în toată țara, dar deocamdată inițiativele sale nu sunt susținute de majoritatea parlamentară”, mai arată sursa citată.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
28.09.2020 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Președinte pe vremea...

27.09.2020 10:02 Ziarul National Alecu Reniță // Factura pentru întârz...

25.09.2020 09:04 Ziarul National Nicolae Negru // Dodon, în campanie e...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile prezidențiale, programate să aibă loc pe 1 noiembrie 2020, trebuie amânate din cauza pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md