19:11:31 23.02.2020
 
Stiri

FOTO // Aflat în afara R. Moldova, Ilan Șor continuă reparația drumurilor din Orhei: „Chiar dacă unii au spus că după parlamentare nu vom face nimic, noi continuăm planul nostru și realizăm angajamentele noastre”

Partide/Comunicate 22.08.2019 11:52 Vizualizări1062 Autor: Ziarul National
FOTO // Aflat în afara R. Moldova, Ilan Șor continuă reparația drumurilor din Orhei: „Chiar dacă unii au spus că după parlamentare nu vom face nimic, noi continuăm planul nostru și realizăm angajamentele noastre”


„Primăria municipiului Orhei continuă lucrările de construcție și reparație a străzilor din localitate, la inițiativa lui Ilan Șor. Până la sfârșitul acestei săptămâni urmează să fie finisate lucrările de modernizare a străzii S. Lazo, cu o lungime de peste 700 de metri”, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei Orhei.

Sursa citată precizează că lucrările au loc „în cadrul unui amplu proiect inițiat acum aproximativ patru ani de fostul primar, Ilan Șor, de modernizare a infrastructurii orașului Orhei” și că echipa Partidului „ȘOR” promite că „va realiza toate proiectele inițiate și va îndeplini promisiunile date cetățenilor”.

Astfel, în prezent este reparată o porțiune de carosabil de aproape 6,7 mii de metri pătrați a străzii S. Lazo. De asemenea, sunt finalizate și câteva porțiuni ale străzilor adiacente – V. Cupcea și Eliberării. Pentru executarea lucrărilor a fost curățat asfaltul de pe strada V. Cupcea pe o lungime de 40 de metri, pe o suprafață totală de 300 de metri pătrați. Pentru reparația străzii S. Lazo și a celor două adiacente sunt necesare aproximativ 500 de tone de prundiș și aproape 1.300 de tone de asfalt fierbinte.

Primarul interimar al municipiului Orhei, Diana Memeț, a dat asigurări că până la sfârșitul acestei săptămâni vor fi finisate lucrările care au început cu aproximativ o lună în urmă. „În cel mai scurt timp vom finisa aceste lucrări. Strada este renovată în totalitate. Stratul superior a fost scos. De asemenea, este amenajat și trotuar pentru pietoni, care nu a existat până acum. Lucrările vor finalizate până la sfârșitul săptămânii pentru că se lucrează destul de intensiv”.

Ea a menționat că reparația străzii S. Lazo a fost una prioritară pentru administrația municipiului, deoarece aceasta face legătura dintre centru și zona Lupoaica, dar și cu satele din apropiere.

Modernizarea infrastructurii rutiere a municipiului Orhei a fost una din principalele promisiuni ale fostului primar, liderului Partidului Politic ȘOR, Ilan Șor, a declarat vicepreședintele formațiunii, Marina Tauber. „Chiar dacă unii au spus că după parlamentare nu vom face nimic, noi continuăm planul nostru și realizăm angajamentele noastre. Continuă toate proiectele de infrastructură, sociale, economice. Tot ce ține de programul de dezvoltare a municipiului Orhei, totul va fi executat și toate proiectele vor fi implementate așa cum am discutat cu oamenii”, a dat asigurări Marina Tauber.

Tauber a mai spus că Orheiul este un model de dezvoltare a tuturor localităților urbane din Republica Moldova. „Localitățile în care muncesc echipele Partidului „ȘOR” vor fi dezvoltate la fel ca Orheiul. Toate localitățile, orașele și satele unde este prezentă echipa noastră, vor trăi ca în orașul Orhei. Orhei este un exemplu pentru toate localitățile din țara noastră. Iar comuna Jora de Mijloc - cum trebuiesc dezvoltare localitățile rurale”, a menționat Marina Tauber.

Deputata a subliniat că Partidul „ȘOR” își va realiza proiectele „în pofida presiunilor din partea guvernării”, care, la rândul său, doar „îngreunează condițiile de trai pentru cetățeni”. „Nu evităm să spunem că situația este complicată. Noi, întreaga echipă, trăim sub presiune, dar nu uităm de promisiunile noastre. Cât timp au vorbit cei de la guvernare despre îmbunătățirea condițiilor de trai, noi vedem doar majorarea tarifelor și taxelor, adică reforme antipopulare”, a adăugat vicepreședintele Partidului „ȘOR”

Primăria Orhei amintește că fostul edil al Orheiului, Ilan Șor, a lansat în 2015 un amplu program de modernizare a infrastructurii localității, care presupune și reparația capitală a străzilor. Modernizarea infrastructurii drumurilor sunt realizate cu resursele primăriei, fapt ce a permis optimizarea cheltuielilor și direcționarea banilor economisiți pentru alte proiecte sociale.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
21.02.2020 08:59 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cazul Irinei Rimes, ...

20.02.2020 17:30 Ziarul National Victor Chirilă // „Armata lui Ciocoi”...

17.02.2020 09:19 Nicolae Negru Nicolae Negru // Tătucul Dodon simte ...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Aureliu Ciocoi, trebuie să-și dea demisia, după ce a declarat că armata rusă a intervenit în războiul din Transnistria pentru „a opri vărsările de sânge”?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md