01:57:41 20.01.2021
 
Stiri

Fost executor judecătoresc, ARESTAT după aproape trei ani de căutări. Acesta a fost deferit justiției pentru 12 capete de acuzare

Actualitate 12.01.2021 17:33 Vizualizări1811 Autor: Ziarul National
Fost executor judecătoresc, ARESTAT după aproape trei ani de căutări. Acesta a fost deferit justiției pentru 12 capete de acuzare


Un fost executor judecătoresc în circumscripția Camerei Teritoriale Nord riscă până la 15 ani de închisoare, după ce procurorii i-au înaintat învinuirea pentru 12 episoade de „depășire a atribuțiilor de serviciu” și „delapidarea averii străine”. Acesta a încercat să se eschiveze și s-a ascuns o perioadă în România, însă a fost extrădat la solicitarea organelor de drept din R. Moldova.

Potrivit probatoriului, în perioada anilor 2014 – 2017, deținând funcția de executor judecătoresc, acesta ar fi extras și însușit sumele plasate de debitori pe contul special ce urmau a fi transmise creditorilor.

De asemenea, procurorii au mai stabilit că în aceeași perioadă, având în procedură un act executoriu de încasare a datoriei de la debitor în beneficiul creditorului, învinuitul ar fi înstrăinat ilegal opt bunuri imobile ale debitorului, știind cu certitudine că acestea erau sechestrate într-o cauză penală.

În total, prin acțiunile ilegale ale inculpatului, părțile vătămate ar fi fost prejudiciate cu peste 450 de mii de lei.

În primăvara anului 2018, acesta a fost anunțat în urmărire penală, după ce s-a eschivat de la organele de drept. În octombrie 2020, învinuitul a fost reținut în România, iar peste o lună - extrădat autorităților R. Moldova pentru a fi tras la răspundere penală.

În prezent, învinuitul se află în arest preventiv și, fiind audiat de procurori, a refuzat să facă declarații. Pentru faptele incriminate, fostul executor judecătoresc riscă de la 8 până la 15 ani de închisoare.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
României îi pasă
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
18.01.2021 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Eroarea trumpiștilor...

15.01.2021 09:15 Nicolae Negru Nicolae Negru // Declarația politică ...

11.01.2021 17:20 Ziarul National Victor Chirilă // R. Moldova - Ucrain...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Când credeți că ar trebui să fie organizate alegerile parlamentare anticipate în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md