22:31:18 27.02.2020
 
Stiri

Explicația Primăriei Chișinău: De ce bustul lui Dumitru Matcovschi NU a fost inaugurat de Hramul capitalei, așa cum a fost anunțat inițial. Lucrarea este gata, dar nu a avut cine construi postamentul

Social 15.10.2019 16:32 Vizualizări930 Autor: Ziarul National
Explicația Primăriei Chișinău: De ce bustul lui Dumitru Matcovschi NU a fost inaugurat de Hramul capitalei, așa cum a fost anunțat inițial. Lucrarea este gata, dar nu a avut cine construi postamentul


Bustul poetului Dumitru Matcovschi urma să fie inaugurat de Hramul Chișinăului, marcat pe 14 octombrie, pe Aleea Clasicilor din centrul capitalei, lucru care nu s-a întâmplat.

Deși evenimentul a fost anunțat din timp și ieri au venit pe Aleea Clasicilor inclusiv consăteni de-ai lui Matcovschi pentru a participa la inaugurare, autoritățile capitalei nu au explicat de ce evenimentul nu a mai avut loc.

„Mie nu-mi place nici hrișca, nici tușonca, nici frigăruii, nici fumul din Chișinăul ăsta preocupat de lo o vreme de turnați vin și dați găluște etc. de genul ăsta. Am ieșit la un eveniment de suflet, dar care nu a avut loc. Martirul Matcovschi va mai aștepta. Noi ne prefacem că nu a fost să fie. Câțiva oameni căutau măcar locul unde ar fi trebuit să fie instalat bustul. Mare dezamăgire. Au venit oamnii tocmai de la Șoldănești. Nici nu vă imaginați ce era în sufletul lor”, a scris, de exemplu, jurnalista Zina Izbaș.

Într-un răspuns oferit astăzi Ziarului NAȚIONAL, Primăria Chișinău afirmă că bustul este gata, dar nu s-a reușit construirea postamentului până la 14 octombrie curent.

„Bustul poetului Dumitru Matcovschi este confecționat, dar nu s-a reușit amplasarea acestuia pe Aleea Clasicilor până la data de 14 octombrie curent. Motivele întârzierii lucrărilor sunt dictate de edificarea postamentului. Pe parcursul ultimelor trei luni, au fost organizate trei proceduri de licitații publice pentru achiziționarea acestor servicii. De fiecare dată, motivele anulării licitațiilor au fost din cauza neparticipării agenților economici. Suma alocată edificării postamentului este de 170 de mii de lei, surse din bugetul municipal. Costul bustului este de 230 de mii de lei. În total, prin decizia CMC din februarie curent, au fost alocate 400 de mii de lei”, se arată în răspunsul oferit redacției noastre.

Autoritățile capitalei susțin că în prezent lucrările de construcție a postamentului sunt în plină desfășurare, iar finalizarea acestora și instalarea bustului poetului Dumitru Matcovschi este plafinicată pentru finele lunii octombrie curent.

Poetul Dumitru Matcovschi, un simbol al Mișcării de Eliberare Națională din Basarabia, a decedat în luna iunie 2013, la vârsta de 74 de ani.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..

Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
24.02.2020 09:32 Nicolae Negru Nicolae Negru // 100 de zile cu Guver...

21.02.2020 08:59 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cazul Irinei Rimes, ...

20.02.2020 17:30 Ziarul National Victor Chirilă // „Armata lui Ciocoi”...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Aureliu Ciocoi, trebuie să-și dea demisia, după ce a declarat că armata rusă a intervenit în războiul din Transnistria pentru „a opri vărsările de sânge”?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md