16:02:24 25.07.2024
Stiri

Experți din SUA învață specialiștii din R. Moldova cum să combată atacurile cibernetice asupra infrastructurii energetice critice

Actualitate 10.07.2024 16:58 Vizualizări2804 Autor: Ziarul National
Experți din SUA învață specialiștii din R. Moldova cum să combată atacurile cibernetice asupra infrastructurii energetice critice


Mi mulți experți din SUA instruiesc în aceste zile la Chișinău funcționari din R. Moldova în ceea ce privește asigurarea securității cibernetice și prevenirea atacurilor împotriva infrastructurii critice.

La „Summit-ul privind securitatea cibernetică a infrastructurilor critice”, organizat de Ministerul Energiei în parteneriat cu Departamentul de Energie al Statelor Unite ale Americii, participă angajați ai structurilor de forță, printre care Ministerul Afacerilor Interne (MAI), Ministerul Apărării, Serviciul de Informații și Securitate (SIS), Inspectoratul pentru Situații de Urgență (IGSU), dar și reprezentanți de la Serviciul Tehnologia Informației și Securitate Cibernetică (STISC), Termoelectrica, Energocom, CET-Nord, „Premier Energy”, Moldelectrica, „Vestmoldtransgaz” și „FEE-Nord”.

Atelierul prevede scenarii de învățare practice și interactive, care le vor permite profesioniștilor din domeniul tehnologiei informaționale și al securității să dezvolte și să stăpânească abilități aprofundate de apărare a sistemelor cibernetice în timp real.

Potrivit Ministerului Energiei, participanții sunt instruiți prin intermediul unor exerciții teoretice și practice de prevenire a atacurilor cibernetice asupra infrastructurii energetice critice. Cei prezenți la eveniment sunt ghidați printr-o serie de exerciții practice care îi provoacă să se apere împotriva atacurilor cibernetice utilizate prin mai multe metode de către adversari calificați.

Principalele subiecte abordate și discutate includ gestionarea resurselor umane, proceselor și tehnologiilor necesare pentru a crea și susține un program de risc de securitate cibernetică OT/ICS durabil, promovând în același timp o cultură a colaborării și siguranță, precum și modul de raportare a riscurilor de securitate către părțile interesate, menținând în același timp siguranța și fiabilitatea operațiunilor de inginerie.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.07.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Democrația urâtă și ...

19.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Trilaterala

15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md