06:39:20 15.11.2019
 
Stiri

Experți ai Comisiei Europene, în vizită la Chișinău pentru a revizui condițiile celei de-a doua tranșe a asistenței macrofinanciare pentru R. Moldova

Economie 16.10.2019 16:19 Vizualizări860 Autor: Ziarul National
Experți ai Comisiei Europene, în vizită la Chișinău pentru a revizui condițiile celei de-a doua tranșe a asistenței macrofinanciare pentru R. Moldova

O echipă de experți ai Direcției Generale Afaceri Economice și Financiare a Comisiei Europene (DG ECFIN) întreprinde o vizită la Chișinău, în perioada 15-17 octombrie curent, pentru a revizui condițiile celei de-a doua tranșe a asistenței macrofinanciare pentru R. Moldova.

Reprezentanții Comisiei Europene au discutat, la întrevederea cu secretarii de stat ai Ministerului Economiei și Infrastructurii, Ionela Costachi și Alexandru Sonic, despre condiționalitățile ce țin de competența Ministerului Economiei și Infrastructurii. O atenție deosebită a fost acordată reformelor din sectorul energetic, în mod special privind separarea funcțională a celor trei mari operatori din sectorul gazelor naturale, sub supravegherea Secretariatului Comunității Energetice.

Partea moldovenească a menționat că MEI depune toate eforturile pentru consolidarea politicilor de eficiență energetică și fortificarea capacităților de gestionare a energiei locale, arată un comunicat de presă al ministerului amintit.

„Dirk Lenaerts și Henrik Huitfeld au apreciat eforturile conducerii Ministerului Economiei și Infrastructurii pe toate domeniile, totodată menționând că DG ECFIN este deschisă pentru a susține Guvernul în implementarea tuturor acțiunilor preconizate în programul de reforme”, cităm din același comunicat.

Pe 10 octombrie 2019, Comisia Europeană a aprobat prima tranșă din asistența macrofinanciară, în valoare de 30 de milioane de euro, dintre 10 milioane sub formă de grant.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
11.11.2019 09:10 Nicolae Negru Iohannis sau Dăncilă? Riscurile turul...

08.11.2019 09:11 Nicolae Negru Furtună în ligheanul politicii de pe Bâc

04.11.2019 09:09 Nicolae Negru De ce a pierdut Andrei Năstase? Bluff...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
SONDAJ // Care este soluția cea mai bună pentru R. Moldova, după demiterea Guvernului Sandu?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md