01:58:18 15.06.2024
Stiri

Exerciții cu rezerviștii Forțelor Armate în aprilie, mai, iunie și septembrie. Ministerul Apărării: „Exercițiile NU au tangență cu situația de securitate din regiune”

Actualitate 22.03.2023 14:23 Vizualizări1591 Autor: Ziarul National
Exerciții cu rezerviștii Forțelor Armate în aprilie, mai, iunie și septembrie. Ministerul Apărării: „Exercițiile NU au  tangență cu situația de securitate din regiune”


Armata Națională planifică să desfășoare în lunile aprilie, mai, iunie și septembrie exerciții cu rezerviștii Forțelor Armate, iar Ministerul Apărării anunță că astfel de activități au fost organizate și în anii precedenți, inclusiv în lunile iulie și septembrie 2022.

Șeful Centrului Gestionare Resurse de Mobilizare și a efectivului Armatei Naționale, colonelul Octavian Druţă, susține că exercițiile au ca scop verificarea aptitudinilor rezerviștilor și familiarizarea acestora cu echipamentul și armamentul din dotarea Armatei Naționale.

Totodată, participanții la exercițiu vor studia regulamentele militare, vor face cunoștință cu baza materială de instrucţie, tehnica militară și armamentul de infanterie.

Persoanele preconizate pentru participarea la instruire vor fi informate prin ordine de chemare de către Centrele Militare Teritoriale și municipale, la locul unde aceștia au viza de reședință.

„Exercițiile se desfășoară în conformitate cu cerințele Legii cu privire la rezerva Forțelor Armate, precum și Planului de instruire al Armatei Naționale pentru anul 2023 și nu au tangență cu situația de securitate din regiune”, este precizarea Ministerului Apărării.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
14.06.2024 09:03 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce diferă preferi...

10.06.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Europenii vor schimb...

08.06.2024 14:24 Ziarul National Nicolae Enciu // 80 de ani de la deba...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md