03:02:06 24.11.2025
Stiri

Efectele ADVERSE ale ghimbirului! Află cine NU ar trebui să-l consume!

Știri 13.03.2016 08:00 Vizualizări2756
Efectele ADVERSE ale ghimbirului! Află cine NU ar trebui să-l consume! sursa: one.ro

Ghimbirul este un condiment puternic cu multiple proprietăţi benefice asupra organismului. Virtuţiile terapeutice ale „plantei minune” sunt nenumărate, începând cu răceli până la reumatism, frigiditate, cataractă.

Aplicaţiile acestuia nu se rezumă doar la domeniul culinar şi cel medical. Gimbirul este prezent şi în industria parfumurilor (graţie uleiului esenţial pe care îl conţine), în industria cosmeticelor (există loţiuni cu ghimbir pentru tonifierea şi revitalizarea părului, chiar şi loţiuni de corp pe bază de ghimbir cu efect de întinerire) şi în medicina alternativă (relaxează şi detensionează musculatura).

Cu toate că are atât de multe utilizări, consumul ghimbirului în cantităţi nepotrivite sau de anumite persoane care prezintă diferite afecţiuni, poate să aibă efecte negative destul de grave.

Fitoterapeuţii ne sfătuiesc să nu depăşim mai mult de 4 grame de ghimbir într-o singură zi. Dacă este consumat în cantităţi mai mari, ghimbirul poate provoca arsuri la stomac, gaze, balonare, greaţă, probleme ale intestinelor, poate chiar să crească riscul de sângerare, informează site-ul curejoy.com.

Află cine NU ar trebui să consume ghimbir:

- Cei care au ulcer/boli inflamatorii intestinale – ghimbirul proaspăt poate provoca blocaj intestinal dacă este consumat în cantităţi mai mari.

- Persoanele care au calculi biliari – consumul de ghimbir este contraindicat deoarece stimulează producţia de bilă.

- Persoanele cu tulburări hemoragice nu trebuie să folosească ghimbirul. Planta stimulează circulaţia şi creşte fluxul, prevenind coagularea sângelui.

- Femeile însărcinate trebuie să fie atente la consumul de ghimbir, deoarece acesta poate provoca contracţii uterine. Ghimbirul interferază şi cu absorbţia fierului şi a vitaminelor liposolubile.

- Înainte de intervenţii chirurgicale - consumul de ghimbir înaintea unei operaţii creşte riscul de sângerare. E bine de ştiut că nu trebuie să consumi această plantă cu cel puţin 2 săptămâni înainte de intervenţie.

- Persoanele care suferă de diabet - în probleme diabetice trebuie evitat consumul de ghimbir deoarece scade glicemia, tensiunea arterială şi interacţioneză cu medicaţia prescrisă în cazul acestei afecţiuni.

Sursa: one.ro

Autor: Ziarul National
Top stiri
23.11.2025 08:13 549 Horoscopul zilei 23.11.2025
22.11.2025 08:04 849 Horoscopul zilei 22.11.2025

Parteneri
Punct de vedere NAȚIONAL
14.05.2025 13:06 ZiarulNational Mihai Gribincea // Moscova rescrie is...

30.12.2024 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anul politic 2024, î...

30.12.2024 09:55 Valeriu Saharneanu Valeriu Saharneanu // Rezidenții tran...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Curs valutar
1 MDL   1 EUR 19.83 1 USD 17.23 1 RON 3.90 1 RUB 0.22 1 UAH 0.41
Sondaj
Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare în R. Moldova, pentru cine ați vota?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2025. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate Termeni și condiții News widget RSS Contacte